Підтримати нас

З окупованих територій вже вивезли сотні тисяч тонн зернових до росії

Vgoru
Автор статті
01 травня 2022 14:47
860
Поширити:

Російські окупанти вивозять зерно з тимчасово окупованих територій в Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Про це під час національного телемарафону розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

На окупованих територіях зберігалось приблизно півтора мільйона тонн зернових. Цей запас був призначений для проведення посівної та внутрішнього споживання. Декілька сотень тисяч тонн вже вкрадено та вивезено до росії.

«Росіяни використовують тактику початку 20 ст. з крадіжками зерна й вивезення його з України. На сьогодні ми маємо підтверджені факти, що декілька сот тисяч тонн зернових було вивезено сумарно з Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. На цих територіях у фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько півтора мільйона тонн зернових. Це суттєвий запас. За міжнародними цінами це коштує сотні мільйонів доларів. І є великий ризик, що це буде просто вкрадено і вивезено на користь Росії», - сказав Тарас Висоцький.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ