Підтримати нас

З наступного року безоплатні ліки можна буде отримати у будь-якій аптеці

Автор статті
23 жовтня 2018 13:30
629
Поширити:

З 2019 року лікарські препарати за програмою “Доступні ліки” можна буде отримати у будь-якій аптеці країни та за електронним рецептом.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко.

“НСЗУ з наступного року буде переймати на себе обслуговування програми “Доступні ліки”. З 1 квітня 2019 року вона буде перетворена на класичну програму реімбурсації лікарських засобів. Субвенцію на програму “Доступні ліки” отримуватимуть не місцеві органи влади, а НСЗУ контрактуватиме будь-які аптеки”, - сказав Петренко.

Він зазначив, що зараз із рецептом на безоплатні ліки можна звернутися лише в аптеки у межах власної області, міста чи району.

“З 1 квітня 2019 року будь-який рецепт, виписаний в електронній системі (власне, електронний рецепт) буде давати можливість отримати безоплатно ліки у будь-якій аптеці на території України без прив'язки до території. НСЗУ кожній аптеці сплатить вартість цього рецепту”, - сказав Петренко.

Він підкреслив, що розгортання медичної реформи є незворотним.

“Щоб інформація про реформи була доступною, Національна служба здоров'я запустила власний контакт-центр з номером 1677. Він працює за усіма міжнародними стандартами. Нам дуже важливий зворотній зв'язок… У нас є і скарги, і нарікання, але і є звернення людей, які відчули різницю, коли вони можуть отримати безоплатні послуги, що є предметом гарантованого державного пакету”, - наголосив Петренко.

Він закликав українців користуватися можливістю телефонувати до контакт-центру НСЗУ.

“Він створений, насамперед, для споживачів послуг. Туди можуть телефонувати й лікарі, і керівники закладів щодо питань укладання договорів з НСЗУ та інших питань, що є предметом програми державних гарантій”, - сказав Петренко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ