Підтримати нас

З наступного вересня техогляд автівок має стати обов’язковим

Автор статті
12 жовтня 2021 05:30
825
Поширити:

Україна у 2014 році підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом, зобов’язавшись знову запровадити техогляд (ТО) для всіх автівок. Наша держава пообіцяла це зробити не пізніше, ніж через 5 років. Отже, з осені наступного року.

Як засвідчує статистика, причина 10-15% ДТП - технічні несправності. Якщо в нашій країні щороку в автоаваріях травмується понад 30 тисяч людей і майже 3,5 тисячі гине, то втрати через незадовільний технічний стан автомобілів доволі значні. Тож саме технічний огляд має допомогти у виправленні цієї моторошної статистики.

У нас неодмінний технічний огляд для всіх авто скасували 10 років тому. Причиною послужила тотальна корупція. Тоді можна було без будь-якого огляду купити за порівняно невеликі гроші талон про повну справність транспортного засобу і приліпити на вітрове скло. Але він аж ніяк не засвідчував гарного технічного стану машини.

Сьогодні проходити техогляд має тільки комерційний транспорт — автобуси, вантажівки, ліцензовані таксі. А їх справність з 2012 року проводять приватні структури, які отримали дозвіл від Мінінфраструктури та внесені до реєстру МВС.

Та вже через рік техогляд в нашій державі має стати обов'язковим для всіх. Обіцяють, під час нього вестимуть фото і відеофіксацію процесу, щоб не було зловживань. Але деякі старезні авто ліпше буде поміняти на нові, вони не пройдуть перевірку.

Легкові автівки повинні оглядатися через чотири роки після реєстрації, а потім кожні два роки та щороку - для таксі.

І наостанок про штрафи. Водія за кермом автомобіля, що не пройшов техогляд, будуть штрафувати на 1 700 грн. Повторне порушення - позбавлення водійських прав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ