Підтримати нас

З «Мельпоменою» в серці і прапором у небі

Автор статті
22 травня 2020 07:00
807
Поширити:

Саме 22 травня, у той день, коли мав би стартувати ХХІІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», у Потьомкінському сквері урочисто підняли прапор фестивалю.

Оргкомітет «Мельпомени» так хоче сповістити всіх — і херсонських театралів, які щороку чекають на фестиваль і намагаються подивитися якомога більше вистав, і друзів з різних театрів країни та з-за кордону, які прагнуть приїхати до Херсона, бо щиро вважають наше місто чи не найтеатральнішим у світі, — що надія провести фестиваль цього року є. Хоча грошей зовсім немає. Хоча невідомо, чи відкриють країни свої кордони. Хоча не знають, хто зможе приїхати. Є тільки ідеї і бажання перенести «Мельпомену» на початок вересня.

Головний координатор та голова оргкомітету фестивалю Олексій Могилевський розповів, що на початок березня план «Мельпомени Таврії» був готовий повністю:

«Фестиваль мав проходити з 22 по 30 травня, ми чекали гостей з 9 країн: Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Латвії, Польщі, Молдови, Туреччини, Угорщини, а також прагнули показати кращі вистави українських театрів. Чекали і Київський театр на лівому березі, і Молодий театр, і театр Франка, і театр оперети...  Планували, що кожного дня буде по 3-4 вистави на різних театральних майданчиках. Але карантин усе змінив...»

Олексій Могилевський.

Але «Мельпомена» не хоче підкорятися коронавірусу, і маємо надію, що на початку вересня фестиваль таки відбудеться. І якщо іноземні гості приїхати не зможуть, то українські театри нагадають вам про ті далекі часи, коли фестиваль ще не мав статусу міжнародного. Сподіваємось на краще і чекаємо на відкриття «Мельпомени Таврії» у вересні!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ