Підтримати нас

З кривдником під одним дахом: херсонців запрошують на онлайн-показ та дискусію про домашнє насильство

Vgoru
Автор статті
29 червня 2021 10:30
848
Поширити:

У середу, 30 червня, відбудеться онлайн-показ документальної стрічки "Лізо, ходи додому" режисерка Оксана Бурая та дискусія на тему домашнього насильства.

"Будеш в мене спортсменом", - приказував вітчим, міцно прив'язуючи руки пасинка до турніка ременем, а до ніг хлопця прив'язав гантелі. А сам п'яний завалився спати. Налякана мати, яка не раз отримувала стусанів, усю ніч просиділа біля ніг сина, але відв'язати дитину так і не наважилась. Ранок хлопець зустрів уже з інвалідністю - травма хребта.

Ця реальна історія сталася в херсонській області багато років. Вітчима покарали за всією суворістю закону, він і сам не заперечував, благав у хлопця вибачення, та ситуації вже не зарадиш - інвалідний візок постійний супутник. Жінка наважилась розлучитись…

Але скільки ще жертв продовжують жити з власними кривдниками під одним дахом та терпіти насилля?

Минають реформи, змінюються закони та процедури, але як це впливає на розв'язання проблеми домашнього насилля? Дізнайтеся в експертів після перегляду фільму.

Початок о 14.00.

Реєстрація: https://u.to/GTtqGw

Експерти:

Олена Волкодав - Начальник сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Херсонського районного управління поліції;

Анжела Литвиненко - голова Громадської організації Херсонський обласний центр "Успішна жінка";

Богдан Руденко- заступник директора, начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Херсонської обласної соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ