Підтримати нас

Їдальня на карантині. Нардепи голодують і приносять "тормозки"

Автор статті
15 квітня 2021 16:00
950
Поширити:

У зв'язку з локдауном, на який нещодавно перейшов Київ, багато закладів громадського харчування або працюють тільки на винос, або зовсім закрилися.

Зокрема, другому виходу із ситуації віддала перевагу адміністрація знаменитої їдальні Верховної Ради, яка неодноразово була "героїнею" журналістських фоторепортажів і статей.

Тим часом український парламент у ці дні працює досить напружено. Наприклад, на сьогодні призначено одразу два позачергових засідання. Таким чином, народні обранці опинилися в незвичній ситуації: упродовж цілого дня (а, можливо, доведеться засідати і вночі, як це вже не раз бувало) їм або доводиться залишатися голодними, або знаходити якийсь прийнятний вихід.

Відзначимо, що деякі депутати, скаржачись на високі ціни в їдальні, приносили з собою "судки" з їжею ще до локдауну, але спікер Дмитро Разумков відчитав їх за це. Тепер парламентарі втамовують голод лише за рахунок кави з автомата. Також в будівлі працює невеликий лоток з тістечками, які "розмітають" вже з ранку.

Деякі вдаються до послуг служб доставки. Так, Євгенія Кравчук з "Слуги народу" замовляє собі суп з печерицями з ресторації неподалік від Маріїнського парку.

А ось Олексій Гончаренко з “Європейської Солідарності”, щоб не відчувати мук голоду під час роботи, наїдається про запас під час сніданку.

Крім того, ще одна "слуга народу" Ірина Верещук зазначає, що один день може і попоститися. При цьому на роботу вона бере з собою солону соломку.

Допомагає нардепам і обідня перерва, яку зараз розширили з пів години до години. За цей час деякі можуть дістатися на авто до кафе і ресторанів з кухнею на винос, десь пообідати на свіжому повітрі, а потім встигнути повернутися до засідання.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ