Підтримати нас

Євросоюз не визнаватиме російські «референдуми» на окупованих територіях

Vgoru
Автор статті
13 травня 2022 09:19
842
Поширити:

Намагання РФ провести так звані «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України для проголошення нових «народних республік» чи приєднання до рф незаконні і не  визнаватимуться.

На засіданні Постійної ради ОБСЄ, яка відбулася 12 травня у Відні, також засудили примусову депортацію українців до рф і до так званих «фільтраційних таборів».

«Ми підтверджуємо наше рішуче засудження спроб росії зі створення нелегітимних альтернативних адміністративних структур у Херсоні, Маріуполі та інших містах України. Будь-які спроби росії провести так звані «референдуми» під дулом автомата на територіях, що знаходяться під контролем російських військових, з метою проголошення нових «народних республік» або приєднання до росії є незаконними і не будуть визнані», йдеться в заяві.

В Євросоюзі стурбовані з того, що російська маріонеткова «адміністрація» на Херсонщині використовує російський імперський символ, а оператори мобільного зв'язку в не підконтрольних Україні районах Донецької та Луганської областей впроваджують російський код країни.

«Ми також засуджуємо введення російського рубля як грошової одиниці, використання російських навчальних програм, зміни назв міст і сіл та їх дорожніх знаків, а також будь-яку роздачу російських паспортів у спрощений та вибірковий спосіб серед громадян України», - зазначається у заяві.

«Ми закликаємо Росію повністю поважати суверенітет і територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів і територіальних вод і негайно звільнити усіх демократично обраних українських чиновників, які залишаються під вартою в росії», - йдеться у заяві.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ