Підтримати нас

Євросоюз готується ввести нові санкції проти Росії

Автор статті
26 листопада 2020 06:30
868
Поширити:

ЄС може ввести нові санкції проти Росії через ситуацію з опозиціонером Олексієм Навальним, а також відмовитися від завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це в інтерв’ю ЗМІ заявив член комітету Європарламенту з міжнародних справ, французький депутат Тьєррі Маріані.

Як повідомлялося раніше, 20 серпня блогер і політик Олексій Навальний був госпіталізований в Омську з різким погіршенням самопочуття. Згодом його перевезли в клініку Берліна. 2 вересня влада Німеччини заявила, що він був отруєний  нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок». 23 вересня блогера  виписали з лікарні. З того часу він не раз звинувачував у своєму отруєнні владу Росії.

«Євросоюз вважає, що введення санкцій має велике значення. В останні місяці було багато таких ситуацій - наприклад, «справа Навального» і Білорусь. Логіка мислення в ЄС залишається «антирадянською» - в Росії досі бачать ворога», - пояснив Маріані.

Він також допустив введення нових антиросійських санкцій з боку ЄС.

«Думаю, що нові санкції будуть, оскільки це єдиний спосіб ЄС проводити свою зовнішню політику», - сказав він.

Політик також зазначив, що ситуація з будівництвом «Північного потоку-2» продовжує залишатися складною, і на неї вплине обрання президентом США Джо Байдена, відомого своєю антиросійською позицією.

«Можна очікувати, що його політика буде досить жорсткою, як це буває при демократах. Інтерес же США полягає в тому, щоб «Північний потік-2» не був добудований», - заявив французький депутат.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ