Підтримати нас

Євросоюз інвестує 4,5 мільярда євро в транспортну галузь України

Автор статті
26 травня 2019 16:00
558
Поширити:

Євросоюз зацікавлений у співпраці з Україною у сфері транспорту та у подальшому розвитку і реформуванні транспортного сектора, відповідно до норм і стандартів ЄС. 

Таку заяву оприлюднив 24 травня генеральний директор з питань мобільності і транспорту Європейської комісії Хенрік Хололей на спільному прес-брифінгу з главою Мінінфраструктури Володимиром Омеляном з нагоди Діалогу високого рівня Україна-ЄС з питань транспорту в Одесі, повідомляє Укрінформ.

"На початку 2019 року Україна приєдналася до мережі ТНТ-Т і стала східним партнером ЄС. Це означає, що Транспортний коридор не закінчується на західному кордоні України, а через Україну йде далі на схід. Це рішення ЄС стало імпульсом для залучення інвестицій у цьому напрямку. Зокрема, при допомозі Світового банку буде інвестовано 4,5 млрд євро, щоб розробити й реалізувати 39 проектів у транспортній галузі України", - зазначив Хололей.

За словами високого представника Єврокомісії, "такий наш пріоритет у фінансуванні цих важливих проектів, які планується здійснити. Ми хотіли, щоб Україна скористалась вигідним географічним місцерозташуванням, стала своєрідним транспортним ХАБом - стратегічним партнером і частиною транспортних коридорів між Європою та Азією".

Хололей відзначив важливість рішення уряду України про участь у розробці нових залізничних коридорів та готовності Укрзалізниці бути частиною цього шляху. Також є істотні просування у сфері аеронавтики, що забезпечило подальшу кооперацію між Україною та ЄС у сфері авіаційної безпеки та аеронавігації. В Україну зайшли компанії-лоукостери, і люди можуть більше подорожувати по світу.

Водночас гендиректор з питань мобільності і транспорту Єврокомісії констатував і окремі недоліки. Зокрема, в Єврокомісії "не задоволені і розчаровані тим, що раніше підготовлені проекти законодавчих актів щодо реформування транспортної системи України досі не прийняті парламентом. Йдеться передусім про залізничний та річковий транспорт. Адже реформи можна реалізувати лише за умови відповідної законодавчої бази. Ми будемо продовжувати працювати з керівництвом України, щоб ці законодавчі акти все ж були ухвалені".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ