Підтримати нас

Європейський банк погодився дати Херсону кредит на тролейбуси

Автор статті
01 листопада 2018 09:42
724
Поширити:

Голова сектора інфраструктури в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Марк Магалецький сказав, що банк може залучити приблизно 10 млн євро зі ставкою приблизно 6% на оновлення рухомого складу херсонських тролейбусів та розвиток відповідної інфраструктури.

Про це йшла мова під час зустрічі 31 жовтня з представниками ЄБРР в Херсонський облдержадміністрації, повідомляє сайт ХОДА.

Європейський банк реконструкції та розвитку — міжнародний фінансово-кредитний інститут, який надає допомогу країнам від Центральної Європи до Центральної Азії для проведення ринкових реформ, активного інтегрування економік цих країн у міжнародні господарські зв'язки. Україна стала членом ЄБРР у 1992 p. Крім кредитування проектів удосконалення транспортної системи, банк пропонує фінансову допомогу проектам у сферах водопостачання, утеплення приміщень, переробки твердих побутових відходів тощо.

Послугами ЄБРР з відновлення транспортної системи успішно скористалися такі українські міста, як Київ, Львів, Кременчук, Одеса, Полтава, Дніпро.

В перспективі Херсон може розширити тролейбусний парк до 100 одиниць, звільнити місто від маршруток і перевести все на електричний транспорт. Крім того, подовжити тролейбусне сполучення в Комишани, Чорнобаївку, Олешки, Білозерку та інші населенні пункти, адже велика кількість людей працює в обласному центрі.

Тепер отримання кредиту залежить від встановлення чітких домовленостей між міською радою, комунальним підприємством «Херсонелектротранс» і банком,  та підписання тристоронньої угоди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ