Підтримати нас

ЄС підписав декларацію щодо Криму

Автор статті
17 березня 2019 14:30
659
Поширити:

У п'яту річницю анексії Криму країни Євросоюзу підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це йдеться в декларації верховної представниці ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні від імені всього блоку про ситуацію в Криму і Севастополі, передає Європейська правда з посиланням на Європейську службу зовнішніх дій.

"Анексія залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав", - йдеться в заяві.

В Євросоюзі наголосили, що готові вводити санкції проти причетних до окупації Криму. Країни-учасники ЄС назвали неприпустимим будівництво Кримського моста і чекають, що РФ забезпечить безперешкодний і вільний прохід усіх суден в Азовське море. Також дипломати засуджують захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці і закликають відпустити захоплених в полон українських моряків.

"Необґрунтоване застосування сили Росією проти України від 25 листопада 2018 року є нагадуванням про негативні наслідки незаконної анексії Кримського півострова для регіональної стабільності", - наголошується в документі.

Євросоюз не буде визнавати проведення Росією так званих виборів на окупованому півострові. Також в ЄС відзначили негативний вплив посиленої мілітаризації Криму на безпеку в регіоні. Учасники блоку стурбовані погіршенням ситуації з правами людини і вимагають звільнення Олега Сенцова, Едема Бекірова, Олександра Кольченка, Миколи Семени, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та інших кримських політв'язнів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ