Підтримати нас

“єПідтримка”: українці зможуть отримати по 6,5 тисяч гривень

Vgoru
Автор статті
06 березня 2022 18:49
1,330
Поширити:

Багато українців втратили роботу через агресію Росії. Тому уряд вирішив виділити кожному громадянину, який залишився без роботи, 6,5 тисяч гривень через програму “єПідтримка”.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, як повідомляє Суспільне, з цього приводу зазначив: “Війна стала шоком для кожного з нас. Багато хто втратив домівки, роботу, заощадження. Але залишився захищати Україну. Сьогодні держава вас підтримає. За дорученням Президента України наступного тижня запрацює оновлена програма "єПідтримка". В рамках цієї програми кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень”.

Така програми підтримки буде діяти за аналогією з виплатами за вакцинацію. Згодом у Міністерстві цифрової трансформації пояснять, як саме можна буде отримати цю допомогу. 

В уряді також роз'яснили, що отримати гроші зможуть тільки застраховані особи, які працюють на умовах контракту або трудового договору, гіг-контракту, іншого цивільноправового договору та інших підставах. ФОПівці також можуть отримати 6,5 тисяч гривень, якщо їх страхувальники відповідають таким ознакам: 

  1. Перебували на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

  2. Надали податкову звітність за 4 квартал 2021 року чи звітність за 2021 рік.

  3. Є фондами загальнообов'язкового державного страхування, бюджетними установами. 

На реалізацію цієї програми уряд виділив 21,45 мільярда гривень з резервного фонду. Для цього, звісно, довелося скоротити видатки за низкою програм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ