Підтримати нас

Якщо олігархи скуплять землю, олігархічний лад в Україні буде навічно

Автор статті
17 грудня 2019 16:48
723
Поширити:

Віцеректор Українського католицького університету, правозахисник Мирослав Маринович в ефірі Радіо НВ прокоментував земельну реформу в Україні.

«Приватна власність на землю була в українців до радянської влади і це не виключало ставлення до неї як до матінки, як до чогось сакрального. І тому одне не виключає іншого, я би в принципі хотів, щоби ми повернулися до нормального принципу, за яким живе людська цивілізація, а саме: право власності має бути забезпечене. Єдине, що мене тривожить — процес, як це починає у нас відбуватися», — зазначив Маринович.

Як наголосив віцеректор УКУ, він має дуже великі сумніви в тому, що інтереси українських фермерів забезпечені повною мірою.

«Я розумію логіку західних великих бізнесменів, які протестують проти того, що ми плануємо обмежити доступ на ринок землі. Але в даному разі я не поділяю їх стурбованість, тому що я хотів би, щоби доступ до нашої української землі мали передусім люди, які на ній працюють, українські фермери. Я розумію, що українські фермери сьогодні не зможуть скупити всю землю, багатші скуплять її, але в цьому є велика моральна проблема. Застереження пана Зеленського, що не буде іноземного капіталу — вибачте, у нас є потужні олігархи. Якщо вони скуплять українську землю, у нас олігархічний лад буде назавжди, навічно», — додав Маринович.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ