Підтримати нас

Які будуть податки, пенсії та тарифи у квітні

Vgoru
Автор статті
27 березня 2022 07:00
1,532
Поширити:

Щодня уряд України приймає нові закони, чинність яких настане вже наступного місяця. Про це повідомило видання “Сьогодні”.

Тарифи

В уряді вирішили заморозити тарифи до кінця бойових дій. Хоча до початку війни в Україні їх мали почати переглядати. Але, схоже, у квітні це не станеться. Ще на початку березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що електроенергія для населення залишається 1,68 грн за кВт-годину. Його слова потім підтвердив міністр енергетики Герман Галущенко: “Тарифи ніхто не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який би допоміг усім генераціям спокійно пройти цей період”. 

Також, за словами очільника міністерства, українці суттєво скоротили обсяг оплати за електрику майже на третину, що є зрозумілим в сучасних важких умовах. 

Пенсії

У квітні мають перерахувати пенсії працюючим пенсіонерам. Принаймні такий план дій був озвучений на 2022 рік, і в уряді від нього поки що не відмовляються. З квітня пенсіонери, які після призначення (перерахунку) пенсій продовжили роботу і вже заробили не менше 24 місяців страхового стажу, отримають перерахунок та збільшення до виплат. 

У тому випадку, якщо людина стала вимушеним переселенцем, і отримувала гроші через “Укрпошту”, то існує механізм отримання пенсій: 

  1. Необхідно зателефонувати та повідомити свої нові контакти. Для цього є контакт-центр “Укрпошти” 0800300545, а також можна звернутися до Пенсійного фонду України. 
  2. Можна отримати гроші в будь-якому відділенні "Укрпошти".
  3. Існує можливість скористатися сервісом “Укрпошти”: перерахування коштів "З картки додому" або зняття коштів через POS-термінал.

Податки

З початку наступного місяця починають діяти положення, які ухвалив уряд у середині березня 2022 року. Вже було знижено податки на паливо. З 1 квітня ФОП першої та другої груп мають право не сплачувати єдиний податок. А великий бізнес отримав можливість користуватися спрощеною системою оподаткування.   

Платники третьої групи: фізичні особи-підприємці та юридичні особи з обсягом доходу протягом календарного року до 10 мільярдів гривень (великий бізнес) не обмежуються у кількості найманих працівників та мають можливість сплачувати єдиний податок з обороту у розмірі 2%.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ