Підтримати нас

Яка ситуація у Голопристанській громаді

Vgoru
Автор статті
27 березня 2022 12:54
1,383
Поширити:

Голова Голопристанської громади Олександр Бабич розповів про стан справ у громаді на своїй сторінці у Facebook.

 

“Проїхав Стару та Нову Збур’ївку, Таврійське, Гладківку, Копані, територію Кардашинського старостинського округу. Було багато, так би мовити, “зустрічей” з російськими військовими, які перевіряли документи. І у них аргумент один. У них в руках зброя, і ми повинні їх слухати”, - повідомив Олександр Бабич. 

За словами голови, продовжується патрулювання місцевими жителями території громади. Вони забезпечують порядок та захист від мародерів мешканців. Лікарня, комунальні підприємства працюють у штатному режимі. Проблеми залишаються з ліками в аптеках.

“З початку окупації аптеки не отримали жодного найменування ліків, така ж проблема з продуктами. Але, маємо надію, що буде налагоджений гуманітарний коридор, та нам привезуть все необхідне”, - додав голова громади. 

Також у Голопристанській громаді проводиться несанкціонована вирубка лісу:

“Звертаюсь до цих “чорних лісорубів”. Ми все про вас знаємо. Знаємо, де ви випилюєте вільху, сосну, акацію та інші дерева. Раджу прийти покаятись у лісхоз або у міську раду. І припинити цю кримінальну практику. Ви обов'язково за це будете відповідати після завершення військових дій”, - заявив Олександр Бабич 

На території громади продовжують торгувати товарами за спекулятивними, високими цінами. Наприклад, борошно закупають продавці за 20 грн, а реалізують його для мешканців за 50 грн. Голова громади рекомендує не купувати у таких “бізнесменів” борошно. Проблем з хлібом в громаді наразі немає. Також активізувалися продавці алкогольних напоїв, які не мають ліцензії на таку діяльність. У них навіть відсутні сертифіковані документи на їх продукцію. Це при тому, що під час воєнного стану продаж алкогольної продукції взагалі заборонений. 

У Голопристанській громаді продовжують зникати місцеві жителі. За словами Олександра Бабича, вчора, 26 березня, зник ще один житель громади. 

“Хотів також всім нам запропонувати провести флешмоб. Багато російської техніки пересувається територією нашої громади. Якщо у вас є українські прапори, виносьте їх на магістральні траси, де їздять російські війська. Прапори можна повісити на стовпи, зупинки, дерева поряд з дорогами, щоб окупанти знали, що знаходяться на чужій для них землі”, - заявив Олександр Бабич.        

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ