Підтримати нас

Як зміняться соціальні виплати переселенцям у 2020 році

Автор статті
01 грудня 2019 13:02
1,076
Поширити:

Виплати переселенцям в 2020 році не будуть змінюватись: грошова допомога й надалі призначатиметься на сім'ю.

"Виплачуватимуть її одному з членів сім'ї. Загальна сума допомоги не може перевищувати 3 тисячі гривень на місяць. Це адресна допомога на оренду житла", – пояснює голова ВГО зі справ вимушених переселенців Оксана Єрмішина.

Якщо до складу сім'ї входять люди, які мають інвалідність – сума збільшується, але не може перевищувати 3 400 гривень на місяць, окрім випадків сімей, до складу яких входять двоє і більше осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю), для них знято верхню межу максимального розміру виплат.

"Для багатодітної сім'ї порогове значення – 5 тисяч гривень. Адресну допомогу можна оформити кожному члену сім'ї самостійно. Допомога виплачується щомісяця протягом півроку з моменту звернення. Після чого вона може бути продовжена", – додає Оксана Єрмішина.

Важливий момент: якщо людина виїжджає на непідконтрольну територію на понад 60 днів — вона зобов’язана повернути грошову допомогу за період перебування там. Повернути гроші вона може як добровільно, так і в судовому порядку.

Допомога не може бути надана, якщо у члена сім’ї є в наявності житло на неокупованій території або гроші на депозитному рахунку на суму понад 14 500 гривень. Також виплати припиняються в разі наявності в сім'ї особи працездатного віку, яка не працевлаштувалася та фактично не працює (за винятком певних категорій ).

Розмір грошової допомоги для переселенців у 2020 році складатиме:

  • для пенсіонерів, дітей – 1 тисяча гривень на особу;
  • для працездатних осіб – 442 гривень на одну людину;
  • для інвалідів І групи – 130 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
  • для інвалідів ІІ групи – 115 % прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;
  • для інвалідів ІІІ групи – прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ