Підтримати нас

Як вибрати якісний унітаз для дому чи квартири

Автор статті
21 жовтня 2019 06:43
705
Поширити:

Унітаз, виготовлений ще в минулому столітті, незручна ванна та раковина, яка вже встигла втратити «товарний» вигляд, – усе це негативно впливає на загальне оформлення ванної кімнати.

Навіть найсучасніший декор не відволікає уваги від застарілого сантехнічного обладнання та меблів. Відповідно, бажання оновити інтер’єр у санвузлі, замінити сантехніку на новішу та сучаснішу в жодному разі не можна назвати нераціональним.

Розпочинати роботу над покращенням інтер’єру та оснащення найлогічніше з унітаза, оскільки саме він є одним з найголовніших об’єктів у вбиральні чи ванній кімнаті. 

На що саме необхідно звернути увагу, щоб вибрати справді якісний, гігієнічний та зручний у використанні унітаз?

5 найважливіших параметрів вибору унітаза для домашнього санвузла:

  1. Матеріал виготовлення. Переважно сучасні унітази виготовляють з санітарного фаянсу або порцеляни. Санфаянсові моделі найчастіше представлені у бюджетному або середньому ціновому сегменті, оскільки процес їх виготовлення є простішим та менш ресурсозатратним. Унітази із порцеляни відчутно дорожчі, але при цьому більш надійні та довговічні – строк їхньої експлуатації може перевищувати 50 років. Це цікаво: Також існують оригінальні моделі унітазів, виготовлені зі скла, пластику чи навіть натурального каменю. Замовити унітази з різних матеріалів можна на domospa.ua.
  2. Тип унітаза. В залежності від особливостей конфігурації унітази класифікують на консольні, підлогові звичайні та підлогові приставні моделі. Перші зазвичай встановлюються у невеликих санвузлах, оскільки їхня компактна конструкція дозволяє компенсувати нестачу вільного простору. Приставні підлогові моделі також займають небагато місця і дозволяють «замаскувати» каналізаційну трубу. Звичайні підлогові унітази найбільш універсальні, тому що можуть встановлюватися майже в будь-якій точці санвузла.
  3. Особливості конструкції. Для суміщених ванних кімнат та просторих туалетів найбільше підходять традиційні унітази типу «компакт», в конструкції яких за замовчуванням передбачений бачок. Для мініатюрних приміщень більше підходять настінні моделі, які монтуються з використанням інсталяційної системи. Для невеликих приміщень, оформлених у стилі ретро, оптимальним рішенням може стати унітаз із підвісним бачком, який можна встановити навіть під самісінькою стелею.
  4. Тип змиву. Традиційні унітази з однорежимним змивом поступово відходять на другий план. Вони все ще залишаються популярними, але гідну конкуренцію їм складають моделі з бачком, оснащеним подвійною або навіть потрійною клавішею змиву. Кілька режимів «спуску» води – це чудове рішення, яке дозволяє відчутно економити на оплаті комунальних послуг. 
  5. Комплектація. Щоб не витрачати час на пошуки аксесуарів для унітаза, доцільно обирати моделі, в базовій комплектації яких передбачена наявність кришки та сидіння, бачка, шлангів для під’єднання до каналізації, різноманітних кріплень, які знадобляться в процесі монтажу.

Також серед важливих параметрів вибору варто згадати про такі: виробник та його репутація, дизайн та розміри унітаза, додаткові можливості (наприклад, система поглинання неприємних запахів чи кольорова підсвітка).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ