Підтримати нас

Як вибрати лопату на зиму

Vgoru
Автор статті
25 жовтня 2021 09:32
2,213
Поширити:

Сучасні зими досить непередбачувані: в один день може йти дощ, а на ранок вулиці засипані снігом. Тому у кожного водія повинна бути лопата в багажнику автомобіля.

Знайти гідний варіант можна на https://kitaec.ua/avtotovary/. При виборі такого важливого інструмента звертають увагу на:

  • форму;
  • матеріал;
  • розміри ковша.

Найдоступніший за ціною варіант виготовлений з пластику. З такою лопатою зручно працювати навіть жінці.

Переваги та недоліки кожного з матеріалів

Звичайно, пластиковий виріб легкий та зручний, але цей матеріал досить крихкий. Він може зламатися, якщо під снігом буде будь-який металічний предмет або бетон. Якщо пластик дуже тонкий, то він може тріснути навіть під вагою мокрого снігу. Існують також пластикові моделі з металічними пластинами. Вони такі ж легкі, але набагато міцніші.

Лопата, виготовлена з алюмінієвого сплаву, також належить до легких інструментів. При цьому вона має набагато вищу міцність. Такий виріб прослужить не одну зиму.

Також є лопати,  виготовлені зі сталі. Вони дещо важчі, але дозволяють прибирати не лише сніг. В залежності від форми, за допомогою такого інструменту можна прибрати будь-які перешкоди на шляху авто (лід, вода, пісок, рідкий бруд).

Не варто брати лопату з великою шириною. Такий виріб призведе до швидкого стомлення. Краще відкидати за один рух менше снігу, але не так втомлюватись. Крім матеріалу, роль грають бортики. Чим вони вищі, тим швидше просувається робота. Особливо це важливо, коли потрібно очистити велику територію.

Особливості держака

Найкращим варіантом для виготовлення держака (ручки) буде алюміній. Він має мінімальну вагу та спеціальні вставки з пластику або гуми. Наявність таких вставок робить виріб більш комфортним для рук: вони не мерзнуть від контакту з металом.

Лопати відомих виробників мають зручну анатомічну форму, яка дозволяє працювати без втоми. Деякі моделі мають телескопічну або складну конструкцію. Такий інструмент дуже зручно возити в багажнику автомобіля, де він практично не займає місця. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ