Підтримати нас

Як розрахувати вартість вантажоперевезення по Україні і не бути обдуреним

Vgoru
Автор статті
02 червня 2021 07:12
1,378
Поширити:

Перевезення вантажів автомобілями - найбільш затребуваний вид транспортування в Україні. Діапазон послуг широкий: від квартирного переїзду до переміщення великих товарних партій.

Але в кожному випадку актуальним є питання: Як зрозуміти, що вартість вантажоперевезення виконавець розрахував правильно? Як розпізнати типові схеми обману? Простіше всього запитати вартість у перевізника напряму https://kiev.kabanchik.ua/category/gruzovie-perevozki, або як мінімум переглянути розцінки.

Як розраховують тариф на перевезення вантажу в Україні

Вантажоперевезення в нашій країні здійснюють спеціалізовані транспортні підприємства і приватні власники автомобілів. У кожного виконавця свої підходи до розрахунку тарифів. Об'єктивно ціну потрібно розраховувати, виходячи з наступних ключових параметрів:

  • відстань між пунктами, з урахуванням холостого пробігу;

  • витрати на паливо, знос гуми, амортизацію транспортного засобу;

  • заробітна плата водія;

  • додаткові витрати(зв'язок, послуги диспетчера, супровід вантажу тощо).

Це далеко не всі фактори. Ціна вантажоперевезення залежить від типу автомобіля (об'єктивно, що перевезення на фурі буде дорожче транспортування на "Газелі"), а також від використовуваних пакувальних матеріалів, такелажних пристосувань або спецтехніки.

У ціну можуть включити послуги вантажників. Щоб перевізник отримав прибуток, він розраховує тариф, включаючи в нього:

  • податок;

  • обов'язкові відрахування до держ. фондів;

  • дорожні збори;

  • витрати на стоянки, готелі;

  • оплату відрядних водієві та експедитору і т. ін.

Природно, усе залежить від типу перевезення і тривалості рейсу. Професійні вантажоперевізники користуються спеціальними формулами для розрахунку ціни. Індивідуальні часто орієнтуються на середньоринкові ціни і рівень власних витрат.

Можливі схеми "обману"

Маніпуляції з тарифами та відверті спроби отримати з клієнта побільше — деякі вантажоперевізники воліють грати за своїми правилами. Як розпізнати, що виконавець намагається обдурити:

  • не уточнюючи подробиць і не проводячи розрахунків, він відразу призначає ціну. Швидше за все, це необ'єктивна вартість, яка окупає всі його витрати в будь-якій поїздці;

  • побічно або безпосередньо намагається дізнатися рівень платоспроможності замовника, щоб призначити максимально можливу вартість;

  • проводить розрахунок з урахуванням максимального прибутку для себе: не враховуючи ринкову ситуацію і пропозиції конкурентів.

Як замовити перевезення за справедливою ціною?

Найкраще попередньо скористатися спеціалізованим онлайн-калькулятором. Ввівши вихідні дані, можна отримати оптимальний показник ціни вантажоперевезення. На нього можна орієнтуватися, ведучи переговори з виконавцями.

Є і ще один спосіб: вважається, що ¼ будь-якого тарифу вантажоперевізника - це витрати на паливо. Таким чином, потрібно дізнатися витрати і вартість палива для конкретного виду транспорту, і отримані дані помножити на чотири.

Щоб не бути обдуреним, важливо також звертатися до перевірених перевізників, попередньо прочитавши відгуки (наприклад на Кабанчику) і переконавшись у наявності документів. Це захистить від багатьох ризиків, включаючи псування або пропажу вантажу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ