Підтримати нас

Як приготувати ефективний протизапальний чай

Vgoru
Автор статті
17 листопада 2018 12:33
733
Поширити:

Чай із куркуми є дієвим засобом проти застуди та грипу. Цей напій чинить потужну протизапальну дію й стимулює імунітет. Також полегшує біль, сприяє налагодженню травлення й покращенню стану шкіри. На додачу має антиоксидантні властивості, іде на користі серцю й судинам.

Для заварювання такого чаю треба в 250-и мл води розвести 1 чайну ложку порошку куркуми. Поставити на середній вогонь і дати прокипіти протягом 5 хвилин. Далі вмішати по чверті чайної ложки тертого кореню імбиру й чорного меленого перцю. Розмішати й лишити охолоджуватися. Згодом домішати меду за смаком. Пише ресурс mindbodygreen.com

Додати в такий чай можна також лимонного соку. Це зробить напій ще більш корисним для імунітету. Замість води брати можна зелений чай. Завдяки цьому чай набуде подвійного антиоксидантного ефекту й допоможе позбутися зайвої ваги. Додавати куркуму можна й у молоко. Це в декілька разів покращить засвоєння корисних речовин. Молоко з куркумою теж можна підсолоджувати медом.

Пити чай із куркуми рекомендується протягом усього дня. Особливо корисно вранці. Виняток становить напій, заварений на зеленому чаї. Його не варто пити на ніч, оскільки зелений чай містить у собі значну кількість кофеїну.

Куркумовий чай не слід пити людям з жовчно- й сечокам'яною хворобою. Утриматися варто також хворим на запалення жовчних шляхів й тим, хто страждає на дефіцит заліза. У великих кількостях пити такий чай не можна людям із захворюваннями органів травлення. Окрім того, обережними варто бути тим, хто вживає препарати-розріджувачі крові.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ