Підтримати нас

Як працює поліцейський офіцер громади Колибаївської ОТГ

Автор статті
05 липня 2020 11:30
667
Поширити:

З подвір'я багатодітної родини зникло двоє дітей, 4 та 5 рочків. Вечоріло, а поряд з будинком ліс. Схвильована мати звернулась до поліцейського офіцера громади.

Торік в Україні стартував проєкт “Поліцейський офіцер громади”. Його запроваджено у семи областях України, в тому числі у Хмельницькій області.

Проєкт, по суті, продовження реформи поліції. Його мета - тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та сільськими мешканцями. Своїх офіцерів поліції отримали 32 громади Хмельниччини.

Детальніше про діяльність офіцера поліції громади та його роль в громаді дізнавалася координатор проєкту “Шерифи для нових громад” у Хмельницькій області Вікторія Ільчишена в поліцейського офіцера громади Колибаївської ОТГ Дмитра Ільїна.

- Скільки часу ви працюєте і яке коло ваших обов’язків?

-Працюю з дня створення Поліцейської станції на території Колибаївської ОТГ і призначений на посаду з березня цього року. Основною моєю діяльністю є ювенальна превенція, робота з дітьми, сім’ями, які перебувають у скруті, запобігання домашньому насильству. А також маю повноваження щодо дозвільної системи (отримання документів для продовження чи отримання дозволу на зброю).

- Який ваш графік роботи та чи проживаєте ви на території громади?

Офіційно працюю з 9 год. до 18 год. Я не приїжджаю на наради до райвідділу, а одразу до Поліцейської станції.   А мешкаю недалеко від території Колибаївської ОТГ на відстані до 20 км. Та я забезпечений службовим транспортом, тож у разі звернення чи виклику, невідкладно прибуваю.

- Як співпрацюєте із мешканцями сіл, громадою, ОТГ?

Працюю один на 7 населених пунктів, на їх територіях проживає 5600 мешканців. Однак в ОТГ функціонує громадське формування “Опора”, до складу його входить 9 осіб. У різних випадках залучаємо і місцевих мешканців, і працівників соціальної служби. Якщо потрібне спільне патрулювання, залучаємо представників громадського формування, наприклад, у святкові дні.

- З якими питаннями до вас найчастіше звертаються мешканці?

Досить часто звертаються із питаннями, пов’язаними з побутовими сварками, домашнім насильством. Багато мешканців звертаються з інформативними питаннями, наприклад, як отримати довідку про несудимість. Також поширюю серед мешканців візитки зі своїм номером, щоб налагодити комунікацію та щоб мешканці могли у будь- який час звернутися зі своєю проблемою.

Чи маєте вже успішний досвід співпраці із громадою, мешканцями?

У квітні до мене звернулися батьки багатодітної сім’ї . У них зникли двоє малолітніх дітей 4 та 5 років, які гралися поблизу подвір'я та пропали. Враховуючи, що поблизу ліс та наближався вечір, у пошуках дітей були задіяні і мешканці громади, і адмінсклад ради. Завдяки спільним зусиллям ми розшукали дітей за одну годину. Діти заблукали в лісі неподалік.

Публікація підготовлена в рамках проекту “Шерифи для нових громад” за фінансової підтримки у 2018-2019 роках Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. З 2019 року проект реалізується Благодійною організацією “Фонд милосердя та здоров'я” та Громадською організацією “Інформаційний ресурсний центр “Правовий простір” за підтримки Міжнародного фонду Чарльза Стюарта Мотта. Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його автору і можуть не співпадати з думкою Міжнародного Фонду “Відродження” та Міжнародного Фонду Ч.С. Мотта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ