Підтримати нас

Як працює Херсонський обласний центр зайнятості

Vgoru
Автор статті
19 квітня 2022 10:23
1,428
Поширити:

Директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов в інтерв'ю Суспільному розповів, як працює ця установа в умовах окупації.

 

Перш за все, він підкреслив, що зараз, на жаль, послуги Центру надаються далеко не в тому обсязі, який був до війни з РФ.

"Ми працюємо по віддаленому сервісу через інші області України, де надають весь комплекс послуг для людей, які шукають роботу - від реєстрації до виплати допомоги по безробіттю", - розповів Єрашов.

Він зазначив, що у разі втрати роботи і для того, щоб стати на облік чи отримати будь-яку іншу послугу, можна зареєструватися в додатку “Дія”. 

Станом на сьогодні в базі установи є декілька вакансій.

"Наша робота орієнтована на зайнятість в галузі рекреаційних послуг та сільське господарство. І там, і там великі проблеми. Ми маємо зараз у базі 9 вакансій. Це, звичайно, не вирішує питання", - розповідає директор Херсонського обласного Центру зайнятості.

За словами Євгена Єрашова, з початку року працевлаштували 220 людей. Декілька з них - навіть після 24 лютого. Взагалі на обліку в Центрі 9 тисяч 800 громадян.

"Люди знімаються з обліку з різних причин. Зараз пішли близько 400 людей, така ж кількість зареєструвалася нових. Роботи майже немає. Але ми не відчуваємо різкого зростання безробіття, через те, що багато жителів Херсонщини виїхали до інших областей і стають на облік по безробіттю вже саме там. Тому назвати точну цифру, скільки людей на Херсонщині втратили роботу за період війни, зараз неможливо", - додав Євгеній Єрашов.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ