Підтримати нас

Як поліпшити якість сну: корисні поради та ритуали

Автор статті
24 квітня 2020 13:23
642
Поширити:

У зв'язку з карантином, на якому українці перебувають уже понад місяць, тривожні думки не покидають багатьох. Через що нерідко трапляються проблеми зі сном і погіршення його якості. А як відомо, повноцінний і якісний сон – це насамперед ваше здоров'я і краса.

Ми зібрали кілька корисних порад і ритуалів, які допоможуть правильно завершити свій день, швидко провалитися в сон і прокинутися оновленим.

1. Прогулянка і провітрювання

В ідеалі вечірня прогулянка на свіжому повітрі допоможе вам набратися кисню і заспокоїти свої думки. Якщо нині немає можливості вийти на вулицю – вийдіть на балкон, відчиніть навстіж вікна і дихайте свіжим повітрям.

До речі, провітрювання кімнати – це обов'язкова умова гарного сну.

2. Правильні напої

Відмовтеся увечері від кави і чаю з кофеїном. Оберіть трав'яні напої і додавайте в них мед. Вони сприяють поліпшенню роботи шлунка і благотворно впливають на нервову систему.

3. Тепла ванна

Замість душу дозвольте собі прийняти теплу ванну з сіллю, травами або ефірними маслами. Це допоможе швидко позбутися накопиченої за день інформації і зняти тягар з плечей.

4. Вечірнє читання

Добре заснути допомагає і читання перед сном. Тільки не новинної стрічки з ґаджета, а книги, яка вам приємна.

5. Дякуйте

Практика записувати в "щоденник подяки" всі ваші позитивні моменти за день звільняє ваш мозок від накопиченої інформації. Крім того, це чудово допомагає "перемкнути тумблер" у голові зі злості, роздратування на спокій.

Дякувати можна і подумки.

6. Медитація

Це може бути практика повноцінної медитації, а може бути і тільки медитативне дихання: повільний вдих, затримайте дихання – і потім повільний видих. При цьому намагайтеся концентрувати всі свої думки на диханні. Можна також увімкнути медитативну музику, яка допоможе швидше увійти в стан розслабленості. ⠀

Порада: спробуйте вже сьогодні зробити хоч одну вправу перед сном або навіть провести увесь комплекс вечірніх ритуалів – і ви зможете відсікти поток інформації, зробити висновки і взяти тільки потрібне в новий день.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ