Підтримати нас

Як почуваються українські мости

Автор статті
28 квітня 2021 14:00
1,220
Поширити:

Мости - як люди. З часом їм усе важче виконувати своє призначення. Тому про цю галузь інфраструктури зазвичай дбають дуже ретельно.

Скільки ж років служать найбільші українські мости, коли їх востаннє ремонтували і чи взагалі до цього доходили руки, - спробував дослідити будівельний портал.

Зокрема він повідомив, що "Київавтодор" збирається відремонтувати в столиці до Дня Незалежності Запорізький міст. Міський голова Віталій Кличко анонсував ремонти мостів, які не оновлювали впродовж  40-50 років. Скажімо, Дарницький залізничний міст ввели ще в 1949 році, але з того часу його так і не спромоглися  реконструювати. 

Ще тільки збираються ремонтувати Мерефо-Херсонський залізничний міст у Дніпрі. Як унікальну інженерну споруду із залізобетонними арковими конструкціями його занесли до реєстру пам'яток архітектури України, але з 1951 не переймалися  станом.

Не пощастило й Антонівському залізничному мосту в Херсоні (1954 рік), його за 66 років теж не реконструювали. Є на Херсонщині ще один великий міст через Дніпро завдовжки 1366 метрів, що з’єднує  із лівобережжям, зокрема з Олешками та Голою Пристанню.  Його збудували в 1985 році. Споруда стоїть на 31 опорі та складається з 30 прогінних з’єднань. За добу по мосту проїжджають десять з половиною тисяч автомобілів. І значення його для області – величезне, тож, сподіваємося, про цю переправу належно дбають.

А ще тим, хто опікується станом інфраструктури, радили б звернути увагу на два мости через Кошову в Херсоні: один залізничний, на який страшно навіть ступати, інший  - автомобільний. Про перший ми вже писали у статті "Міст без заборони". Автомобільний, що перебуває в міській комунальній власності, ремонтували в 2004 році. Отже, наспів час глянути, в якому він стані. Можливо, теж "втомився". І натомість захоплення так званим "Великим будівництвом" можемо отримати "великий" ремонт.

І не можна не згадати про ще один херсонський міст, що народжується в тяжких муках, – мостоперехід на Таврійський. Його споруджують з 2012 року. Жартівники кажуть, що коли довгобуд здадуть, він до того часу вже потребуватиме капітального ремонту.

На фото: Міст через Кошову в Херсоні. Автор Василь Кузьмук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ