Підтримати нас

Як не переїсти на Новий рік: 7 корисних порад

Автор статті
31 грудня 2020 14:00
971
Поширити:

Вранці 1 січня страждають не тільки від похмілля, а й люди з хорошим апетитом. Виходить, худнула людина весь рік, а за одну ніч уся праця нанівець. І щоб не сумувати після контрольного зважування в перший день нового року, дотримуйтесь наших порад.

Розповідаємо, як не переїсти в новорічну ніч.

Порада № 1

Починайте проводжати старий рік раніше, скажімо, годині о 7 вечора. Для організму Новий рік - це звичайна ніч, коли процеси обміну сповільнюються в звичному режимі. Загалом, ваше завдання - спробувати всі основні страви і вгамувати голод раніше.

Порада № 2

Їжте невеличкими порціями, незважаючи на кількість калорій. Обмежте вживання навіть  низькокалорійних страв однією ложкою.

Порція гарячого, образно, повинна вміститися у вашій долоні (без пальців), гарнір - у жмені. Таким чином, ви зможете спробувати все і не об'їстися.

Порада № 3

Останнім часом у тих, хто інтенсивно худне, в опалу потрапив салат олів'є: мовляв, там забагато калорій. Дієтологи стверджують зворотнє: 100 г порції олів'є, до якого входить куряча грудка і легкий майонез - це всього 100 ккал. Для порівняння стакан апельсинового соку - 120 ккал. При цьому олів'є ситне і швидко втамовує голод, до того ж інгредієнти, що входять до страви, важливі для нормального травлення і надзвичайно корисні.

Головне, не перестарайтеся з олів'є, з'їжте такого салату не більше 2 ст. ложок.

Порада № 4

Почніть новорічну вечерю не з салатів, а з гарячого. Це дозволить швидко вгамувати голод і багато їсти вже не захочеться.

Порада № 5

Тримайтеся від жирної їжі подалі. Пам'ятайте, що печінка і так страждає від алкоголю, і може трапитися "ферментативна втома", коли перероблення спиртного просто зупиниться.

Порада № 6

Не зловживайте соками. Рекомендована ВООЗ порція соків на день - 1 склянка. Річ у тому, що, крім вітамінів, у соках є цукор, і вони покращують апетит. Найшкідливіші соки - яблучний, апельсиновий, овочевий. Уникайте різних нектарів і міксів, в яких присутній прихований цукор.

Порада № 7

Коли куранти проб'ють північ, переходьте на овочі. Пам'ятайте,  чим довше ви сидите за столом, тим легшими повинні бути ваші закуски.

А що стосується дії алкоголю, який знижує рівень цукру в крові і зневоднює організм, налягайте на продукти з глюкозою: овочеві салати, фрукти, але уникайте "важких" страв, таких як: "шуба", "мімоза". Також ігноруйте торти і тістечка.

І пам'ятайте правило аперитиву. Щоб розум залишався всю ніч з вами, за пару годин до застілля випийте 50-70 гр. горілки і закусіть бутербродом з маслом - цей нехитрий прийом активізує процес прогонки жовчі й підготує організм до навантаження.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ