Підтримати нас

Як на Херсонщині проходитиме ЗНО - 2020

Автор статті
12 червня 2020 14:35
1,037
Поширити:

Карантин в Україні поки що триватиме до 22 червня, але дуже велика ймовірність, що його продовжать, і основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) відбудеться у таких незвичних умовах.

Як буде проходити процес тестування цього року, ми розпитали у директора Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максима Кирпенко.

“Нам треба організувати максимальне розконцентрування дітей на площі перед навчальним закладом та всередині приміщення. В одній аудиторії перебуватимуть 15 учасників, з дотриманням дистанції між ними 1.2 метра,  та 2 інструктори.  Ми збільшили період допуску до пункту тестування з 35 хвилин до години, щоб усі учасники встигли пройти температурний скриніг та процедуру ідентифікації”.

Таки рекомендації затверджені головним державним санітарним лікарем України (Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО в період карантину). Головною вимогою безпечного для здоров'я проходження тестування є масочний режим, обов'язкове використання антисептиків та соціальне дистанціювання.

Перед і після проведенням тестування всі аудиторії повинні провітрюватися не менше 30 хв.  На пункті  має чергувати медичний  працівник закладу освіти або охорони здоров'я. 

Пробне тестування з української мови і літератури відбудеться вже цього понеділка -  15 червня, а з інших предметів - 17 червня.

“Пробне тестування - це своєрідний іспит для нас. Будемо дивитися, чи готові ми до роботи у масочному режимі, дистанціювання, дотримання всіх вимог. Треба проаналізувати проблеми, які з'являться, щоб встигнути вирішити їх до початку основної сесії ЗНО” - поділився пан Максим.

У списку реєстрації на ЗНО - 12 предметів. Більшість з дисциплін (які з них здавати) учасники обирають самі, в залежності від спеціальності, на яку планують вступати до вишу.

Та оскільки українська мова і література є обов’язковим предметом, на нього в області зареєструвалося найбільша кількість абітурієнтів - 10011. Тому в день основного тестування, 30 червня, працюватимуть 43 пункти. Майже половина з них, 21 - у Херсоні,  решта 22 - в інших населених пунктах (Олешки, Гола Пристань, Каховка, Нова Каховка, Велика Олександрівка, Чаплинка, Генічеськ і Берислав). У цих містах та селищах будуть організовані округи ЗНО і в залежності від кількості зареєстрованих створять від 2-х до 4-х  пунктів тестування.

Окрім жителів Херсонщини складати ЗНО у закладах області будуть абітурієнти з Криму. Для проходження тестування їм скасували обов'язкову обсервацію.

“З Криму на пробне тестування зареєстровано 20 осіб, маю надію, що вони проїдуть через кордон і документи, які говорять що вони є учасниками ЗНО, дадуть їм можливість зробити це без проблем. Всього тестування цього року проходитиме  приблизно 200 кримчан” - висловив свої сподівання Максим Кирпенко.

Також пан Кирпенко попередив: осіб, в яких  температура тіла буде понад 37,2 °С або виявлять ознаки респіраторних хвороб,  до проходження тестування не допускатимуть.

“Якщо у дитини температура, вона має можливість зареєструватися на додаткову сесію, яка відбудеться з 23 липня по 11 серпня. Але тоді протягом 5 днів потрібно отримати документ, який підтверджує хворобу. Якщо ж для особи підвищена температура є постійною і це безпечно для оточуючих, то необхідно заздалегідь взяти довідку у лікаря про це” - додав директор Центру.

Вступна кампанія розпочнеться пізніше, ніж у минулі роки - 1 серпня.

Графік проведення тестування та дати, коли учасники ЗНО зможуть дізнатися результати на своїх сторінках на сайті Українського центру якості освіти, дивіться в інфографіці:

Автор Юлія Лук’яненко

P.S. Поки готувався матеріал Кабінет міністрів, через погіршення епідеміологічної ситуації, скасував проведення в Україні пробного ЗНО. Учасники проходитимуть тестування дистанційно у ці ж дати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ