Підтримати нас

Як минули перші години голосування у Херсоні та області

Автор статті
25 жовтня 2020 09:40
892
Поширити:

На Херсонщині вчасно запрацювали майже всі виборчі дільниці. Однак, без порушень не обійшлося.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, виборча дільниця №650375 у селі Чорнянка Каховського району відкрилася із запізненням. Станом на 08:00 члени комісії не порахували кількість бюлетенів. Приблизно о 08:30 дільниця запрацювала.

У місті Скадовськ спостерігачі зафіксували кілька порушень.

На дільниці №650459 відсутня одна кабінка та одна скринька. Також ця дільниця знаходиться на другому поверсі, тому є важкодоступною для маломобільних груп населення.

Виборча дільниця №650458 відкрилася вчасно, але це не стало перешкодою для скупчення людей. За словами спостерігачі біля входу до дільниці була черга з 30 осіб. Термометр не працював, деякі члени комісії були без медичних масок. Спостерігач помітив, що на цій дільниці був відкритий сейф.

 

На виборчих дільницях №650050 (смт Білозерка) та №650693 (місто Херсон) недостатня кількість кабінок для голосування – дільниці великі, але замість 6 кабінок, є лише 5.

Також у Херсоні на великій виборчій дільниці №650631, кабінок для голосування лише 5 (включно з кабінкою для хворих), стаціонарних скриньок – 4.

Не вистачає скриньки та кабінки і на дільниці №650498 у місті Олешки.

Згідно із частиною 6 статті 62 Виборчого Кодексу України кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – стаціонарних (великих) та переносних (малих). Для голосування використовуються виборчі скриньки, виготовлені з прозорого матеріалу за розмірами, встановленими Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

Відповідно до частини 3 статті 62 Виборчого Кодексу України приміщення для голосування повинно бути обладнане достатньою кількістю кабін для таємного голосування. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше двох, для середніх - не менше чотирьох, для великих - не менше шести.

Відповідно до частини 12 статті 242 Виборчого Кодексу України територіальна, дільнична виборча комісія забезпечує збереження та охорону отриманих виборчих бюлетенів. Виборчі бюлетені зберігаються у приміщенні виборчої комісії в закритому сейфі (металевій шафі чи окремій кімнаті), який (яка) опечатується стрічкою з проставленням на ній підписів усіх присутніх на засіданні комісії та печатки комісії. Сейф (металева шафа чи окрема кімната) постійно (до передачі бюлетенів дільничним виборчим комісіям або до дня голосування) перебуває під охороною поліцейських, а в разі необхідності, за зверненням територіальної виборчої комісії, - співробітників Служби безпеки України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ