Підтримати нас

Як купити нерухомість під комерцію за допомогою державного аукціону

Vgoru
Автор статті
18 листопада 2021 14:46
3,554
Поширити:

Вже протягом п'яти років різноманітне державне майно продається на відкритих електронних аукціонах Прозорро Продажі. Усі вони проходять за чітко визначеним алгоритмом та дають учасникам рівні шанси на перемогу. Новим власником того чи іншого об'єкта стає покупець із найбільш вигідною ціновою пропозицією. Участь у продажу державного майна для ФОП, фізичних чи юридичних осіб відбувається так:

1. Реєстрація на вибраному електронному майданчику

Брати участь в аукціоні можуть лише зареєстровані в системі особи. Тому для початку необхідно знайти найбільш привабливий для роботи майданчик, підключений до Prozorro.Продажі, і зареєструватися на ньому в ролі учасника аукціонів.

2. Пошук цікавого лоту

Для початку визначтеся, який саме об'єкт вам потрібен. Це має бути приміщення, будівля чи комплекс будівель? Якою приблизно має бути площа? Розташування? Стартова ціна? Наявність комунікацій? Усе це звузить межі пошуку та допоможе вам швидше знайти те, що потрібно. Далі залишиться перейти на сторінку Prozorro.Продажі на електронному майданчику і налаштувати фільтри пошуку.

3. Подача заявки на участь в аукціоні

Після того, як цікавий лот знайдено, можна переходити до подачі заявки на участь в аукціоні. Для цього достатньо підготувати потрібний пакет документів (їх перелік дається в умовах аукціону) та сплатити два внески:

  • внесок за участь — береться майданчиком за надання послуг;
  • гарантійний внесок — гарантія того, що ви не відмовитеся від підписання договору в разі перемоги в аукціоні — повертається вам після закінчення торгів.

Щоб подати заявку на участь, заповніть відповідну форму, впишіть вартість, за яку готові купити об’єкт, додайте документи (якщо їх вимагає організатор) та квитанції про сплату внесків. Зазвичай організатор просить надати документи, що підтверджують вашу особу.

4. Участь в аукціоні

У ході аукціону Прозоро Продажі достатньо підвищувати або залишати незмінною свою стартову цінову пропозицію за лот. Процедура складається з трьох раундів, а кожен учасник має по 3 хвилини на роздуми. Перемагає той учасник, чия ціна виявиться найвищою. Після додаткової перевірки його заявки на відповідність умовам, із ним підписується договір.

Як бачите, уся процедура купівлі відбувається прозоро та зрозуміло. Тому якщо ви захочете придбати ще якийсь об'єкт, вам достатньо буде повернутися до цього алгоритму і повторити його заново. Аналогічним чином відбувається й процедура оренди державного майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ