Підтримати нас

Як херсонські нардепи обіцянки виконують. Дослідження

Автор статті
09 березня 2021 06:40
1,022
Поширити:

"Найвідповідальнішим" (якщо такий результат можна назвати гарним) мажоритарником Херсонської області на сьогодні є Вікторія Вагнєр зі "Слуги народу": вона виконала 16% обіцянок.

Про це повідомляє «Слово і діло».

У Вагнєр 44 обіцянки: виконала – 7 (16%), провалила – 2, у процесі виконання – 35. Депутатка виконала обіцянки домагатися запровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів, скасування недоторканності народних депутатів і перезавантаження прокуратури (проте, ці обіцянки давали людям майже всі колишні кандидати у нардепи).

Серед провалених зобов'язань Вагнєр – голосувати за законопроєкт про продаж землі, якщо будуть враховані певні правки.

13% обіцянок виконав «слуга народу» Володимир Іванов. Всього у нього 38 зобов'язань: виконав – 5, не виконав – 2, в процесі реалізації – 31. Нардеп провалив обіцянки голосувати особисто (на засіданні комітету за нього проголосувала інша людина) і домагатися впровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг.

Олексій Ковальов («Слуга народу»), за даними аналітиків, дав 41 обіцянку: виконав – 5 (12%), провалив – 3, в процесі реалізації – 33. Депутат виконав обіцянки підтримувати земельну реформу, ліквідувати «майданчики Яценка», підтримати законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінально-процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес». Серед невиконаних обіцянок – зареєструвати до 18 жовтня 2019-го законопроєкт про розмитнення автомобілів на єврономерах.

11% обіцянок виконав Павло Павліш. Всього у «слуги народу» 46 зобов'язань: виконав – 5 (11%), провалив – одне, в процесі реалізації – 40. Єдине, що не зміг виконати депутат – домогтися перезавантаження прокуратури.

Зазначимо, що всього в Херсонській області п'ять депутатів-мажоритарників, але округ №184 тимчасово вакантний – депутата Ігоря Колихаєва на місцевих виборах обрали мером Херсона. Він написав заяву про складання депутатських повноважень, але парламент її ще не прийняв і не призначив довибори.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ