Підтримати нас

Як херсонцям безпечно для здоров’я відсвяткувати Великдень та посвятити паски

Автор статті
28 квітня 2021 06:19
963
Поширити:

Великдень, мабуть, друге за значущістю свято після Нового року. Фарбувати з родиною крашанки, пекти паски та йти усім разом до церкви освятити смачні Великодні символи - це звичні для нас традиції. Та чи безпечно святити паски, коли у світі вирує пандемія?

Ми запитали у настоятеля храму св.Олександри української православної церкви Київського Патріархату отця Андрія Калиту, як буде проходити богослужіння та освячення пасок.

Усі освячення відбуватимуться на вулиці в міру того, як будуть збиратися люди (по 10-20 прихожан). Щоб не виникало тісняви, у храмі св. Олександри проведуть дві Пасхальні Літургії. Освятити паски та інші продукти можна буде і напередодні свята - у суботу ввечері.

Субота, 1 травня:

16.00 - 21.00 – Освячення пасок.

23.00 – Північна відправа. Похорон Плащаниці.

00.00 – Світле Христове Воскресіння. Хресний Пасхальний хід. Пасхальна утреня. Святкова Літургія. Святе Причастя.

Неділя, 2 травня:

03.00 - 09.00 – Освячення пасок

07.00 – Світле Христове Воскресіння. Святкова Літургія. Святе Причастя.

Буде також і онлайн-трансляція з храму св.Олександри у Фейсбуці, а також по телебаченню з київських храмів. 

За словами отця Андрія, побувати в церкві на Великдень, звісно, важливо, але не є обов'язковим. Головне - почути Пасхальну молитву, а її можна послухати онлайн, тому він закликає людей похилого віку та тих, хто перебуває на самоізоляції або хворіє, залишитись вдома або попросити рідних освятити пасочку для них.

Ми також звикли, вітаючи зі святом, обнімати та цілувати одне одного. Отець Андрій радить просто промовити “Христос воскрес. Воістину воскрес” та невеличким поклоном  привітати одне одного. Звісно, якщо ви живете всі в одному будинку чи квартирі, ніщо не завадить палко привітати одне одного зі святом.

Бережіть себе та не наражайте на небезпеку інших.

Редакція “Вгору” щиро вітає вас з прийдешніми святами та бажає міцного здоров’я!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ