Підтримати нас

Як добитися допомоги від чиновників

Автор статті
07 грудня 2016 03:03
1,369
Поширити:

Пані Євгенія прийшла до громадської приймальні Херсонського Фонду милосердя та здоров’я у відчаї.

Жінка – переселенка. Переїхала до Херсона із Донецької області. Там у неї залишилися квартира, робота і старе життя.

У незнайомому місті довелося починати все з нуля. На останні заощадження жінка придбала невеличкий будинок на околиці Херсона. Поступово у Євгенії з’явилась нова робота і нові плани на майбутнє.

Проте доля приготувала для неї ще одне випробування. У березні цього року згорів її будинок. На щастя, жінка не постраждала. Чого не скажеш про помешкання – Євгенія буквально опинилася  на вулиці. Грошей на нове житло у неї немає. Тому допомоги вирішила шукати у чиновників.

Юристка Фонду милосердя і здоров'я Олена Старюк допомогла скласти звернення до Херсонської обласної держадміністрації та міської ради.

Обласна держадміністрація відповіла, що кошти для надання одноразової матеріальної допомоги вичерпано у повному обсязі. Тому пані Євгенія може ще раз звернутися, проте вже в наступному році. Лист-відповідь підписала заступник голови ОДА Валентина Січова.

Остання надія залишилася на допомогу міської ради. Звідти також не забарилися надіслати відповідь. Для того, аби виділити матеріальну допомогу, потрібно особисто надати заяву на ім’я міського голови. І до заяви слід надати ще й копію паспорта та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера й документи, що підтверджують факт пожежі в будинку.

Юристка Фонду милосердя  та здоров’я Олена Старюк допомогла підготувати необхідний пакет документів. І Євгенія віднесла заяву у кабінет №107, що на Ушакова,37. Жінка сподівається, що її питання вирішать позитивно.

І дякує юристці громадської приймальні Олені Старюк за допомогу.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ