Підтримати нас

Як банки повертатимуть вкрадені з карток гроші

Автор статті
02 червня 2019 05:26
730
Поширити:

Нацбанк збирається посилити захист клієнтів комбанків, які користуються банківськими картками: підготовлено проект постанови, за яким банки зобов'язані відшкодувати власнику картки збитки від несанкціонованого зняття коштів.

Також регулятор зобов'язав фінустанови заборонити списання більшої суми грошей, ніж є на рахунку.  Постанова НБУ має набрати чинності через місяць, пише Сьогодні.

Нове від НБУ

Нацбанк вимагає, щоб банк, отримавши інформацію від клієнта про те, що з його рахунку несанкціоновано списані гроші, протягом одного робочого дня відновив втрати клієнта за свій рахунок. Винятком можуть бути випадки, коли в банку вирішили, що гроші зникли через неправомірні дії користувача (наприклад, він передав спільникові пін-код своєї картки, потім заявив, що гроші з неї вкрали) і повідомили про свої підозри правоохоронців.

Банки отримають право стягнути з клієнта витрати на проведення розслідування, якщо банком виявлено, що клієнт повідомив шахраям пін-код, номер своєї картки, термін її дії, код CVC2/CVV2. Проте останній не зобов'язаний доводити, що він це зробив, а не став жертвою хакерів. Але навіть якщо виявиться, що користувач не винен, банк все ж може повернути йому на 340 грн менше (20 неоподатковуваних мінімумів) в разі, коли гроші зняли з рахунку до того, як клієнт повідомив про втрату або розкрадання картки, так би мовити, " плата за неуважність". Нарешті, банкам заборонять так званий технічний овердрафт – списання з карткового рахунку грошей більше, ніж на ньому є по факту. Зараз за таку перевитрату багато банків нараховують величезні відсотки – від 60% річних.

Думка експертів

Фахівці кажуть, що на практиці в більшості випадків клієнтам не повернуть втрати, адже гроші зазвичай зникають з рахунку через неуважність користувачів.

"Службі безпеки банку нескладно з'ясувати, як були зняті кошти: з використанням пін-коду, номера картки та CVV/CVC коду, а за зберігання цієї інформації відповідає клієнт, – розповів нам фінаналітик Ігор Шевченко. – Неважливо, як стався витік даних: через скіммер (пристрій, що зчитує пін-код пристрій), встановлений шахраями на банкоматі, картку перезняв офіціант у кафе і передав комусь її дані, інформацію "виловив" фішинговий (шахрайський) сайт, якому користувач через власну неуважність повідомив її добровільно. Повернуть гроші тільки через технічний збій в програмному забезпеченні банкомату або якщо вони чомусь залишилися всередині банкомату під час видачі готівки".

На думку Шевченка, система захисту даних на картках і так надійно захищена від злому, але багато банків після набуття чинності постанови НБУ можуть ввести ідентифікацію клієнта за відбитком пальця або зображенню (FaceID), щоб мінімізувати ризики оскарження операції за рахунком.

Економіст Олександр Охріменко каже, що банки будуть використовувати будь-які способи, щоб зробити клієнта "крайнім", особливо, якщо йдеться про великі суми. Також він називає не завжди виправданим заборону технічного овердрафту (списання грошей більше, ніж є на рахунку).

"Таке може бути під час оплати комісій, конвертації валют, – роз'яснив Охрименко. – Але клієнт мусить мати право відмовитися від овердрафту".

За рік шахрайств стало більше

Зі слів Шевченка, випадків шахрайства з картками стає все більше, адже зростають продажі товарів через інтернет, де шахраї особливо активні. Наприклад, створюють сайти з товарами за дуже низькою ціною, але для купівлі потрібно ввести секретні дані з картки та смс-код. За даними Національного банку, частка хакерських операцій з платіжними картками 2018 року зросла на 20% порівняно з 2017 роком. Багато українських банків вже розсилають своїм клієнтам смс з попередженням:

"У разі блокування картки без вашого відома негайно звертайтеся в банк, щоб попередити списання коштів з вашого рахунку".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ