Підтримати нас

«Я і шедевр», або День музейних селфі в художньому музеї

Автор статті
18 січня 2020 12:00
876
Поширити:

У середу, 15 січня, в Херсонському художньому музеї стартував Міжнародний день музейних селфі. Світовий флешмоб, начебто зовсім несерйозний, набув у світі неабиякої популярності – і це чудовий привід відвідати музей, заселфітися та ще й подарунок виграти!

Було цікаво, весело, атмосферно! А задали тон всьому дню найперші відвідувачі - майбутні художники з Херсонського таврійського ліцею мистецтв! Очі ліцеїстів сяяли, і вони радо фотографувалися, позували, шукали цікаві ракурси. Отаку радість зробили дітям педагоги – сучасні ґаджети додали музейному дню нових вражень!

А загалом, хто тільки не приходив до музейних залів! І постійні учасники акції, навіть торішні переможці, і ті, хто потрапив до музею вперше – отут вже не було меж здивуванню багатству колекції та красі творів! Молодь селфілася завзято, але і люди старше не відставали. Для дітей так взагалі вийшов день суцільного задоволення: хто вже моделлю себе відчував, хто справжнісіньким фотографом!

У любителів селфі мали найбільший попит пейзажі та портрети, багато фотографувалися і з «Портретом дівчини у вишитій сукні» Михайла Брянського, який оселився в експозиції лише на час проведення акції, навіть мали змогу самі почувалися шедевром - чудова рамка так і притягувала до себе.

День був незабутнім, відвідувачів зі смартфонами в один день було навіть більше, ніж розраховували зустріти до кінця тижня. А найголовніше – пароль «Я люблю художній музей», за яким у Міжнародний день музейних селфі можна було потрапити до експозиції безкоштовно, часто повторювали і при виході – радо, щиро та з натхненням.

P.S. Загалом, цей міжнародний флешмоб проходить лише один день - у третю середу січня, але для тих, хто працює і не встигає, вирішили акцію продовжити до неділі. Правда, 16-19 січня вхід до музею вже за квитками. Але всі інші умови не змінилися: прийти до музею, сфотографуватися (без спалаху!) разом із улюбленим експонатом та викласти світлину в Facebook, Twitter або Instagram із тегами: #MuseumSelfie #MuseumSelfieDay2020 #art_museum_ks. Автори 10 фото, які зберуть найбільше лайків, отримають запрошення на безкоштовну екскурсію - іменний квиток (на двох).

${gallery:585ffaeb0f1e2a4557a68614d429089e}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ