Підтримати нас

Я буду платити 6 грн за проїзд в маршрутках

Автор статті
16 листопада 2018 12:30
678
Поширити:

Якщо це виправдано, буду платити 8 грн за проїзд. Але я хочу знати, за що я плачу.

Я буду платити більше за впевненість, що сівши в маршрутку, вона не розвалиться на ходу. Але за тим саботажем, що зухвало влаштовують фірми перевізники, коли тариф систематично підвищується, а виконання обов'язків систематично ними саботується - безпека і якість перевезень тільки погіршуються.

Я буду платити більше, коли буду бачити розрахунки та обґрунтування необхідності підвищення тарифу і розуміти, що мене вчергове не ошукали. Нині пасажиропотік так і не визначений, хоч законодавча база для впровадження електронного квитка існуєвже більше року.

Я буду платити більше, коли побачу, що найняті людьми владні менеджери зробили все  можливе для містян, а не для мафії. Скажімо, взяли участь в програмі "Розвиток міського пасажирського транспорту в містах України" від ЄБРР. Або впровадили систему електронних квитків в маршрутках, чи шукали важелів впливу на перевізників, щоб ті дотримувались умов договору.

Давно пора зізнатися, що приватним маршрутним бізнесому нашому місті керує мафія, яка чхала на закон і всіх довкола себе. Тож є просто кричуща необхідність розвитку муніципального транспорту.

Але, як завжди, не вистачає то повноважень, то політичної волі, то ще чогось там.

Зараз я вже не вірю, що місцевій владі разом з фірмами перевізниками не вигідні такі умови. І звинуваченння в бік опонентів виглядають жалюгідно. Адже не зроблено нічого, щоб система громадських перевезень не скотилася в прірву.

Анастасія Друсінова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ