Підтримати нас

«Визнай злив справи Гандзюк»: активісти влаштували акцію під будинком Зеленського

Автор статті
12 травня 2020 07:46
727
Поширити:

Активісти влаштували акцію під будинком, де живе президент Володимир Зеленський, через завершення розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк.

«У нас багато питань до президента. Ми хочемо знати, чи його слова про притягнення до відповідальності замовників вбивства Катерини Гандзюк не були порожніми обіцянками заради політичного піару», — зазначили організатори акції.

За словами активістів, генпрокурор і голова СБУ не розповідають Зеленському про справжній стан речей.

Активісти закликали Зеленського розібратися в ситуації із завершенням розслідування вбивства Гандзюк.

Активісти влаштували акцію під будинком, де живе президент Володимир Зеленський, через завершення розслідування справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Читайте також: «Злив кримінального провадження». Рябошапка прокоментував завершення розслідування справи про вбивство Гандзюк
«Ми готові розповісти президенту те, що не цікавить генпрокурорку, про відсутність доказів в матеріалах справи і про помилки слідства. Ми не будемо втомлюватися приходити під будинок президента, в Офіс президента, або на його офіційні зустрічі», — резюмували там.

Активісти тримали плакат «Зеленський, визнай злив справи Гандзюк».

27 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера і помічника депутата облради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Однак активісти розкритикували завершення досудового розслідування в справі про напад Гандзюк, заявивши, що до кінця розслідування ще три місяці, а «ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера».

За версією слідства, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер разом з Левіним замовили нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що спричинило її смерть.

Після акції під Офісом президента проти завершення досудового слідства у справі Катерини Гандзюк активісти прийшли під будинок генпрокурора Ірини Венедіктової. Активісти вимагали відставки Венедіктової.

Херсонська активістка Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада 2018 року, через три місяці після нападу із застосуванням сірчаної кислоти в Херсоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ