Підтримати нас

Визначили найкращі серіали за 17 років

Автор статті
04 грудня 2017 15:00
638
Поширити:

Визначили найкращі серіали за версією найбільшої бази данних про кініматограф IMDb в період з 2000 по 2017 років. Оцінки на сайті виставляються за 10-бальною шкалою.

Загадкові справи, 2016, США, оцінка 8,9

1983 рік, штат Індіана, місто Хокінс. Зникає 12-річний Вілл Байерс. Мати (грає Вайнона Райдер) не вірить у смерть сина. Виявляється, що хлопець потрапив у паралельну реальність. Може вмикати і вимикати світло силою думки. Жінка спілкується з хлопцем за допомогою гірлянд і написаних на стіні літер. З друзями Вілла з'ясовує, що у трагедії винна місцева лабораторія. Оточуючи вважають їх божевільними, поки монстри не вириваються у наш світ. 
Вайнона Райдер була номінована на Золотий глобус 2017 за найкращу жіночу роль. Сам серіал отримав Премію Гільдії кіноакторів США за найкращий акторський склад у драматичному серіалі. 
Станом на 2017 рік має 2 сезони по 17 серій. У листопаді оголосили про початок роботи над третім сезоном.

Технології замінили звичайне спілкування

Чорне дзеркало, 2011, Велика Британія, оцінка 8,9

Дія розгортається у майбутньому. В тіло людей вбудуванні чипі. Соціальні мережі замінюють особисте спілкування. У телешоу за програш вбивають. Соціальний стан залежить від рейтингу у Фейсбуку.
Серіал експлуатує страхи людей перед штучним інтелектом, поширенням залежності від гаджетів, стеження через Інтернет та кіберзлочинністю. "Якщо технології — це наркотик, то у нього є побічні наслідки, - каже автор ідеї Чарлі Букер, - Дії серіалу відбуваються між задоволенням та дискомфортом від технічного прогресу. "Чорне дзеркало" — це те, що ви бачите на кожній стіні та у кожній долоні: холодний екран телевізора, монітора, смартфона". 
Кожна серія — окрема історія не пов'язана з попередньою. 
Має три сезони. Перші два по 3 епізоди. У третьому — 6 серій і спеціальний різдвяний епізод.

Політик, який готовий піти на все заради мети

Картковий будинок, 2013, США, оцінка 8,9

Адаптація англійського мінісеріалу ВВС. 
Френк Андервуд - амбітний американський політик. Заради своє мети готовий піти по головам. Допомагає виграти вибори Геррету Вокеру за посаду держсекретаря США. В останній момент Вокер призначає на цю посаду іншого. Френк і його дружина Клер вирішують змістити обраного президента. 
В другому сезоні Андревуд стає спочатку держсекретарем, а в кінці сезону — президентом США. Однак картковий будинок починає розпадатись. Френсіс намагається всіма способами зберегти репутацію чесного політика. 
Серіал нараховує 5 сезонів по 13 серій в кожному. Виконавець головної ролі Кевін Спейсі протягом всього серіалу ламає 4 стіну — говорить з глядачем.

Мертва дівчина не така проста, якою її всі вважали

Твін Пікс, 1990-1991, 2016, США, оцінка 8,9

Серіал Девіда Лінча став культовим для американського телебачення. 
В місті Твін Пікс, штат Вашингтон на березі річки знаходять оголений труп молодої дівчини.
Шериф Гарі С. Трумен та доктор Вілл Хейворд з'ясовують, що це місцева королева краси Лорі Палмер. Підозрюють серійного злочинця з Заходу штату. Докази свідчать, що він ховається серед місцевих. Агент ФБР Дейл Купер знаходить, що дівчина не така проста, якою всім здавалась.

Злочинці будуть покарані у будь-якому разі

Фарго, 2014, США, оцінка 9,0

Професійний убивця Лорн Малво потрапив у ДТП в штаті Міннесота. У лікарні він зустрічає невдаху-страхового агента Лестера Найґарда . Колишній однокласник Сем Гес розбив йому обличчя. Лорн вбиває кривдника Лестера. Починається ланцюгова реакція вбивств і розслідувань. 
Три сезони, 30 серій. Кожного сезону розповідається нова історія. Фінал зводить абсурдні і непов'язані дії героїв до одного висновку — злочинці будуть покарані. Якщо не законом, то випадком

У головній ролі детектива - Меттью Макконахі

Справжній Детектив, 2014, США, оцінка 9,0

В першому сезоні розповідається історія двох детективів поліції штату Луїзіана, США. Розслідували справу про вбивства жінок 17 років тому. В 2012 році сучасні детективи просять героїв допомогти з розслідуваннями нових жертв маніяка. Записують покази на камеру. Доводиться пригадувати суперечки минулого. Повертаються до справи, щоби врятувати жінок та згадати стару дружбу. 
2 сезони по 8 епізодів. Головні ролі виконали Меттью Макконехі, Вуді Харрельсон і Мішель Монаган у першому сезоні. Колин Фаррелл, Рэйчел Макадамс, Тейлор Китч, Винс Вон, Келли Райлли - у другому.

Дідусь заважає жити своєму онукові

Рік і Морті, 2013, США, оцінка 9,3

Морті вчиться в школі. Його родина — це тато, мама, сестра та вчений дідусь Рік. Божевільний винахідник заважає нормальному життю підлітка. Забирає Морті в небезпечні космічні пригоди в будь-який час дня і ночі. Хлопець дізнається про існування в космосі безлічі копій його родичів та планет Земля. 
Під час подорожей Рік та Морті знищили декілька власних планет, сотні чужих, десятки своїх двійників. Фанати досі сперечаються, на яку Землю герої повернулись з останньої подорожі. 
3 сезони, 31 серія. Серіал виріс з хуліганської пародії на серію фільмів "Назад у Майбутнє".

Вчитель та учень почали  варити метамфетамін

Пуститися берега, 2008, оцінка 9,5

Серіал номінувався на "Еммі" і виграв по дві номінації в 2008, 2009 і 2010 роках. Три роки поспіль Браян Кренстон отримував нагороду за найкращу чоловічу роль у драматичному телесеріалі. 
Вчитель хімії Волтер Вайт та його учень Джессі Пінкмен не бачились з середньої школи. Вайту 50 років, коли нього знаходять рак легенів. Розуміє, що залишає дружину і хворого на ДЦП сина без грошей. Починає робити наркотики разом з Джессі. Втягуються у наркобізнес. 
Друзей-дилерів вбивають або арештовують. Вайт та Пінкмен бояться за свої життя. У цей час дружина Волтера розуміє, що чоловік займається незаконною справою. 
5 сезонів, 62 серії. У 2015 з'явився спін-офф "Краще подзвоніть Солу" про адвоката героїв Сола Гудмена.

У Вестерос прийшла зима

Гра престолів, 2011, США, оцінка 9,5

Знімається за мотивами романів "Пісня льоду і полум'я" американського письменника Джорджа Мартіна. 
Події відбуваються на вигаданому континенті Вестерос. Король Семи Королівств Роберт Баратеон просить свого друга Еддарда Старка стати його новою Правицею— головним радником. Едард підозрює, що попередника убили через бажання захистити короля. Приймає посаду, щоби розслідувати цю смерть. Натомість його вбивають після смерті короля. 
Родичі королеви, Ланністери, намагаються взяти Вестерос під контроль. В цей час у боротьбу за трон вступає Мати драконів королева Таргарієн. Питання, хто стане новим королем Вестеросу все ще відкрите.

Вийшло сім сезонів із запланованих восьми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ