Підтримати нас

Визначні пам'ятки Стамбула. Фоторепортаж

Автор статті
01 жовтня 2020 13:57
1,139
Поширити:

Стамбул – одне з найбільших і найцікавіших міст у світі. Тут Європа межує з Азією у буквальному розумінні – місто розташоване одночасно на двох континентах.

Пропонуємо вам фотопідбірку визначних пам’яток, які варто відвідати, аби цілковито зануритись у неповторну атмосферу цього дивовижного міста.

Блакитна мечеть, або Мечеть Султанахмет — перша за розміром і одна з найгарніших мечетей Стамбула. Вона вважається одним із найвидатніших шедеврів ісламської та світової архітектури.

Софійський собор, також Ая-Софія — одна з найвеличніших пам'яток візантійської архітектури, що збереглись донині,  один із символів сучасного Стамбула. У собору цікава історія: спочатку це був православний храм, потім - мечеть, потім - музейний комплекс, а з липня цього року тут знову офіційно працює мечеть.       

Розкішний і монументальний, величний Палац Топкапи - найбільша пам'ятка Туреччини, що довгий час був головною резиденцією багатьох турецьких султанів. Саме його стіни бачили неземну пристрасть Сулеймана Пишного і його наложниці Роксолани.

Мечеть Сулейманіє — одна з найбільших мечетей Стамбула. Споруджена у 1550-1557 за наказом султана Сулеймана Пишного видатним османським архітектором Сінаном.

Біля мечеті розташоване кладовище, де у мавзолеях спочивають Сулейман і його кохана дружина Роксолана, а також ряд інших султанів і її будівничий — Сінан.

У дворі мечеті є оглядовий майданчик, з якого відкривається захоплюючий вид на Босфор і бухту Золотий Ріг.

Незвична пам’ятка Стамбулу - Обеліск Феодосія (Єгипетський обеліск) — давньоєгипетський обеліск фараона Тутмоса III (XVIII династія). Найкраще зберігся з усіх привезених у Константинополь обелісків і єдиний із привезених безпосередньо з Єгипту.

І останній на сьогодні - розкішний палац Долмабахче, найбільш «нетурецький» з монарших резиденцій у Стамбулі, був створений для того, щоб позмагатися в помпезності з кращими палацами європейських правителів. 

Біля палацу, на березі Босфора, розташована однойменна Мечеть та Годинникова вежа.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ