Підтримати нас

Випробувальний термін – не для переселенців

Автор статті
30 грудня 2016 13:00
2,244
Поширити:

Внутрішньо переміщені особи звільнені від проходження випробування при прийнятті на роботу.

Це чітко прописано в Законі України “Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо випробування при прийнятті на роботу”. Про що там, зокрема, йдеться? Закон розширює перелік категорій громадян, які звільнені від випробування при прийомі на роботу. А саме: “особи, обрані на посаду; переможці конкурсного відбору на заміщення вакантної посади; особи, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи; вагітні жінки; одинокі матері, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; особи, з якими укладається строковий трудовий договір на рік і менше; особи на тимчасові та сезонні роботи; внутрішньо переміщені особи”.

Проте, на жаль, не всі роботодавці хочуть дотримуватися чинного законодавства. Що робити, якщо і ви стикнулися з подібним ставленням? По-перше, треба обов’язково письмово звернутися до роботодавця. У зверненні обов’язково вкажіть статтю 26 Кодексу законів про працю України.

Якщо і це не дало сподіваного результату, то пишемо скарги на роботодавця до вищого органу. Результату немає? Тоді звертаємося зі скаргою до Державної служби України з питань праці.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думкиавторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust,німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ