Підтримати нас

Виконані і недовиконані обіцянки Володимира Миколаєнка про громадський транспорт Херсона

Автор статті
27 серпня 2019 13:30
785
Поширити:

Чинний мер Херсона Володимир Миколаєнко у своїй передвиборчій програмі кандидата в мери «Зміни на краще» на позачергових виборах міського голови 2015 року в розділі «Транспорт та дороги» дав багато обіцянок.

Напередодні нових місцевих виборів фактчекери перевірили, скільки з обіцяного виконав мер в актуальному й гострому для міста питанні.

ТЕЗА 1: «Наразі ми плануємо брати активну участь у міжнародних та державних програмах сприяння оновленню парку тролейбусів, і вже незабаром ви побачите новий і зручний електротранспорт на наших вулицях»

ВЕРДИКТ: ПРАВДА

ДОКАЗИ Й АРГУМЕНТИ:

За 5 років автопарк МКП “Херсонелектротранс” поповнювався новими тролейбусами. Так у листопаді 2017 року до Херсона прибули 4 тролейбуси “Богдан Т70117”. Також у лютому 2019 року додалося ще 4 тролейбуси.

До того ж, на сесії міської ради 18 січня 2019 року затвердили Угоду про підготовку кредитного фінансування на придбання 50-ти тролейбусів для Херсона.

На сайті Херсонської міської ради повідомили, що 9 серпня 2019 року відбулася зустріч із представниками ЄБРР  і депутатами міськради. Зазначається, що умови угоди, у рамках якої Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) має наміри надати Херсону кредитні кошти на закупівлю нових тролейбусів, планують затвердити уже у вересні 2019 року.

ТЕЗА 2: «Ми неодмінно збережемо безкоштовний проїзд у водному транспорті для пільгових категорій населення.»

ВЕРДИКТ: ФАКТИЧНА ПОМИЛКА

ДОКАЗИ Й АРГУМЕНТИ:

Із 2 квітня 2019 року в Херсоні розпочалася річкова навігація, про це повідомили на сайті Херсонської міської ради.

У повідомленні зазначено, що:

Пільгові категорії пасажирів користуватимуться транспортом у вівторок, середу, четвер і п’ятницю безоплатно (коштом субвенцій), а в суботу та неділю оплачуватимуть 50% вартості проїзду.

Ця обіцянка виконана, але оскільки пільгові категорії громадян можуть користуватися безкоштовним проїздом не весь тиждень – це фактична помилка.

ТЕЗА 3: «Також я розумію, що життя міста не спиняється вночі, і забезпечення нормальної роботи маршрутних автобусів у вечірній та нічний час є необхідним».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ Й АРГУМЕНТИ:

Питання проїзду у вечірній час є болючим для Херсона, оскільки після 21:00 поїхати кудись  практично неможливо.

За даними ресурсу EasyWay, за графіком роботи маршрутних таксі найдовше працює маршрут 14 – з 6:00 до 22:00, а за графіком роботи тролейбусів найдовше працює №1 – з 6:15 до 20:47.

Отже, обіцянку забезпечити нормальну роботу громадського транспорту в вечірній та нічний час – не виконано.

Але слід зазначити, що саме формулювання цієї обіцянки можна вважати маніпуляцією, бо Миколаєнко не говорить конкретно, що він планує зробити для цього і обмежується лише тим, що знає про проблему і що її необхідно вирішувати.

ТЕЗА 4: «Ми забезпечимо мешканців передмістя можливістю користуватися комунальним транспортом протягом усієї доби.»

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ Й АРГУМЕНТИ:

Мешканці передмістя, щоб поїхати з Херсона додому, можуть користуватися послугами двох автостанцій: приміська автостанція Херсон (АС- 2) та приміська автостанція Херсона “Південь” (“ЮГъ”).

Згідно з графіком, приміська автостанція Херсон (АС- 2) працює в режимі: 5:30 – 20:00, перший автобус за розкладом (на 26 серпня 2019 року) до Мірошниківки відходить о 5:20, а останній автобус відходить о 20:30 до Голої Пристані.

Приміська автостанція Херсона “Південь” (“ЮГъ”). Працює в режимі: 5:30 – 19:00, перший автобус за розкладом відходить о 4:30 у Садове, а останній автобус відходить о 19:20 до Іванівки.

Тож про цілодобове користування транспортом годі й говорити.

P.S. Матеріал публікується за сприяння фактчек-проекту «БезБрехні».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ