Підтримати нас

Вийшов український постер фільму про Голодомор

Автор статті
04 вересня 2019 06:08
788
Поширити:

Представили український постер історичної драми "Ціна правди" про Голодомор 1932-1933 років.

Фільм спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії зняла польська режисерка Аґнєшка Голланд, передає сайт "Gazeta.ua".

1933 рік, валлійський журналіст Гарет Джонс приїхав у СРСР. Розслідує злочини сталінського режиму, зокрема штучний голод в Україні. Більшість представників західної преси в той час замовчували правду про трагедію українського народу, за сюжетом.

На постері зображені головні герої фільму - Гарет Джонс у виконанні англійського актора Джеймса Нортона та американська журналістка Ада Брукс, яку втілила Ванесса Кірбі.

"Поки я не побачила сценарій, нічого не знала про Гарета Джонса, - каже режисерка Аґнєшка Голланд. - Але його історія захопила мене, і я зрозуміла, що повинна її розказати. Голодомор 1932-1933 років - один із найбільших злочинів проти людства XX століття. Жертви й досі волають про справедливість. А Гарет Джонс - надзвичайно цікава особистість. Молодий освічений журналіст, трішки наївний і дуже хоробрий. Історія порушує важливі питання. Яке значення для нас має вільна преса? Чому пропаганда надто легко поширюється у світі? На жаль, проблема корумпованості засобів масової інформації стає актуальнішою. Та ми знаємо, що демократія не може існувати без свободи слова".

Світова прем'єра "Ціни правди" відбулася 10 лютого в основному конкурсі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Права на показ стрічки придбали Північна Америка, Велика Британія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Іспанія, Португалія, Греція, Болгарія, Індія.

Картина потрапила до лонг-листа Премії Європейської кіноакадемії. Номінантів оголосять 9 листопада.

"Ціна правди" вийде в український прокат 28 листопада.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ