Підтримати нас

В’їхати до Польщі й Італії можна за новими правилами

Автор статті
16 грудня 2021 11:30
1,209
Поширити:

Відсьогодні, 16 грудня, для перетину  кордону нашої західної сусідки сертифіката про щеплення буде недостатньо. Вимагатимуть також негативний тест на коронавірус.

Посилили обмеження для тих, хто в’їжджає в  Польщу з-за меж Європейського союзу, в тім числі і з України. Це рішення польського уряду, повідомив пресцентр Державної митної служби України у Telegram.

«З 15 грудня 00:00 особи, які в'їжджають до цієї країни з-поза меж Європейського Союзу, при перетині кордону мають надати результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2 польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 год до перетину кордону» - йдеться у повідомленні.

Уточнили, що тест вимагатимуть навіть у повністю вакцинованих громадян.

А Італія внесла Україну  до списку Е, який забороняє так звані необов’язкові поїздки, зокрема, туристичні.  Обмеження почали діяти сьогодні, 16 грудня. Заборона не поширюється на українців, що мають дозволи на проживання в Італії, або тих, хто в'їжджає туди з підтвердженою метою – для роботи, навчання, лікування чи абсолютної необхідності. Хоча за відповідними італійськими органами все ж лишатиметься право дозволяти в'їзд людям, які мають підтверджені особисті стосунки з громадянами Італії.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ