Підтримати нас

Всесвітній день котиків: навіщо і як потрібно гладити свого пухнастика

Автор статті
08 серпня 2018 08:40
1,229
Поширити:

Сьогодні, 8 серпня, у світі відзначають День котів. На нашій планеті практично не існує людей, байдужих до кішок.

Любов і прихильність до пухнастиків настільки велика, що в них обов'язково повиненно було з'явитися спеціальне свято. Саме тому, в 2002 році Міжнародний фонд Animal Welfare став ініціатором створення Всесвітнього дня котів.

Цікаво, що в світі існує кілька Днів кішок – у різних країнах це свято відзначають у різні дні. Наприклад, у США – 29 жовтня, у Росії – 1 березня, в Італії – 17 листопада, в Японії – 22 лютого, а в Польщі – 17 лютого.

Популярність свята пояснюється тим, що кішки споконвіку були найпопулярнішими домашніми улюбленцями людини. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, і більше половини вибрали саме кішок.

Британські вчені дізналися, як правильно гладити домашню кішку. Дослідники проаналізували, як чотирилапі відгукуються на різні ласки і реагують на дотики господарів і сторонніх людей, результати дослідження можна знайти в журналі Applied Animal Behaviour Science.

Заборонена територія — це хвіст, як би не хотілося до нього доторкнутися. Тут немає винятку ні для сторонніх, ні для господарів.

"Хвіст — це своєрідна ерогенна зона у кішок, і ласки в цій області можуть їх дратувати", — роблять висновок автори дослідження.

А самою "велелюбною" зоною у кішок визнана область між очима і вухами. Притому тварині, на думку дослідників, все одно з якого боку її будуть гладити по голові: з боку спини або з боку усов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ