Підтримати нас

Вселенський патріарх підписав томос для української православної церкви

Автор статті
05 січня 2019 10:13
690
Поширити:

Вселенський патріарх Варфоломій підписав у Стамбулі документ про надання автокефалії Православній церкві України. 6 січня томос передадуть митрополиту ПЦУ Епіфанію.

Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав томос про надання автокефалії для Православної церкви України. Церемонія підписання відбулась у Константинополі (Стамбулі) після спільного молебню Варфоломія і предстоятеля Православної церкви України Епіфанія в храмі Святого Георгія на Фанарі.

6 січня після божественної літургії на Фанарі цей документ вручать митрополиту ПЦУ Епіфанію. У церемонії вручення томоса візьмуть участь президент України Петро Порошенко, голова Верховної Ради Андрій Парубій та інші українські політики, які прибули до Стамбула.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній

7 січня метрополіт Епіфаній звершить Божественну літургію в соборі Святої Софії у Києві під час якої буде виставлено томос, повідомив предстоятель ПЦУ на своїй сторінці у Facebook. Вхід до собору та на його територію під час літургії буде обмежений, але після неї томос буде перенесено для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де його можна буде побачити в будь-який день з 8.00 до 18.00.

Петро Порошенко під час церемонії підписання томоса

Петро Порошенко під час церемонії підписання томоса

Нагадаємо, 15 грудня під час об'єднавчого собору в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем ПЦУ обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія. В об'єднавчому соборі взяли участь Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ