Підтримати нас

Волонтерське весілля - свята й будні Центру для бездомних у Херсоні

Автор статті
25 січня 2022 13:00
1,070
Поширити:

Волонтери Херсонського обласного Центру реінтеграції бездомних та звільнених осіб "Надія" відсвяткували весілля разом зі своїми підопічними. І своїм вчинком надали чудовий приклад любові до ближніх.

У центрі “Наді” допомагають людям, які опинилися в складних життєвих обставинах і з різних причин залишилися без даху над головою.

Весільне фото, люди фотографуються з нареченими

Волонтери Ігор та Лілія у Херсоні віднедавна, але вже встигли долучитися до добрих справ. Зокрема, допомагали повернутися в іншу країну художниці Ірині. Вона приїздила до Херсона доглядати матір. Після смерті матері родичі продали батьківський будинок, жінка опинилася без грошей, жила на вулиці, до того ж там у неї вкрали документи. Поліція привезла безпритульну до Центру. Ігор та Лілія разом з іншими волонтерами допомогли Ірині відновити душевні сили, отримати тимчасовий паспорт та посадили її на автобус додому, де на жінку чекали діти.  

Наречений Ігор - капелан євангельської церкви, й вирішив відсвяткувати особисту подію разом з усіма надіївцями. Ігор та Лілія влаштували справжнє свято прямо у Центрі. Прикрасили помешкання, для всіх накрили святкові столи.

Люди сидять за столами на весіллі

Атмосфера на весіллі панувала особлива - душевна. А підопічні Центру, самотні люди зі складними долями, змогли відчути себе частиною великої дружньої родини.

Центр реінтеграції бездомних та звільнених функціонує з березня 2020 року. Підопічні зазвичай не мають не тільки власного житла і роботи, а й документів, за якими могли б отримувати пенсію чи будь-яку допомогу від держави. У багатьох із них є серйозні проблеми зі здоров'ям, зокрема, через виживання на вулиці. Волонтери на чолі з директором Валентином Лапицьким допомагають їм повернутися до повноцінного життя. Людям не тільки надають притулок, їжу та допомагають з лікуванням, а й сприяють у відновленні втрачених документів, підшукують можливості для заробітку, розшукують родичів. 

Кожному, хто потрапляє сюди вперше, роблять флюорографію та тести на ковід.

Також у помешканні “Надії” працює постійний пункт обігріву, де можна зігрітися у сильний мороз, поїсти й переночувати.

“Надія” функціонує завдяки підтримці благодійників та звичайних херсонців. Більш докладно про потреби центру можна дізнатися тут, і надати свою допомогу.

Фото зі сторінки Центру у Фейсбук

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ