Підтримати нас

Волонтери врятували тварин в Асканії-Новій від голодної смерті

Автор статті
04 березня 2022 09:49
882
Поширити:

Війна, тим більше – повномасштабна, із застосуванням важкого озброєння та передових технологій, зачіпає не лише мільйони людей, від неї страждають і брати наші менші. Так, внаслідок нинішніх військових дій на Херсонщині під загрозою голодної смерті опинилися сотні унікальних тварин та птахів в одному із найстаріших заповідників Європи – Асканії-Новій.

Як в інтерв'ю виданню “ЕкоПолітика” заявив один із адміністраторів заповідника Віктор Шаповал, заповідник опинився в окупації з перших годин. Хоча військові дії території не торкнулися, налагодити роботу в таких умовах складно:

"Заповідник в автономному стані, в режимі жорсткої економії ресурсів. Усі закупівельні процедури зірвані", – розповів Шаповал.

Але вже вчора, 3 березня, за повідомленням професора кафедри ботаніки ХДУ Олександра Ходосовцева, проблему завдяки допомозі волонтерів вдалося вирішити (принаймні тимчасово).

“Наші маленькі перемоги! Завдяки Вашій небайдужості до Національного надбання України, яким безумовно є Біосферний заповідник Асканія-Нова ім. Ф.Е. Фальц-Фейна, установою вдалося придбати в складних умовах 11 тонн ячменю (77 тисяч гривень) для тварин! Робота не припиняється. Очікуємо на гарні новини та чергові придбання уже завтра! Директор та усі співробітники вдячні Вам за допомогу! Після перемоги заїдемо в Асканію і зробимо селфі із зебрами та сайгаками на фоні українського степу”, - пише Ходосовцев.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ