Підтримати нас

Водолази обстежили дно водойми у Рибальчому

Автор статті
10 листопада 2019 04:00
666
Поширити:

Великої маси загиблої риби на дні акваторії та по периметру кар’єру Херсонського морського торговельного порту поблизу Рибальчого не знайдено.

Відповідні обстеження провели вчора, 9 листопада, водолази аварійного загону спецпризначення ГУ ДСНС в Херсонській області. Вони виявили лише поодинокі екземпляри.

Про це повідомляє Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА.

Водночас, за словами завідувача кафедри водних біоресурсів та аквакультури Херсонського державного аграрного університету, кандидата біологічних наук Павла Кутіщева, у водоймі спостерігаються значні мулові відкладення.

Науковці у ході функціонування робочої групи, сформованої за результатами засідання регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, провели повторні забори рідини у декількох точках на різній глибині. Їх мета – визначити вміст у воді аміаку, сірководню та кисню. Матеріал опрацюють дві хімічні лабораторії – херсонська та одеська, результати досліджень яких згодом будуть порівняні між собою.

«Простий гідрохімічний аналіз проводиться швидко – буквально протягом доби, – пояснив радник голови облдержадміністрації Євген Алхімов. – Аналіз на пестициди потребує трохи більше часу – близько п’яти днів».

Результати досліджень мають оприлюднити під час наступного засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ