Підтримати нас

Влада відкрито і прямо легітимізує реванш прокремлівських сил

Автор статті
08 липня 2020 06:02
711
Поширити:

7 липня о 10.00 Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі усного провадження почала розгляд справи за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України „Про забезпечення функціонування української мови як державної“ від 25 квітня 2019 року № 2704–VIII (далі – Закон). Слухання розраховане на 2 дні. Продовження - 9 липня о 10.30.

Проблема навіть не в тому, що це реванш прокремлівських сил. Проблема в тому, що влада відкрито і прямо легітимізує цей реванш. Адже чим, як не легітимізацією, є те, що КС на повному серйозі розглядає таку відверту маячню? Влада відсуває "червоні лінії" дедалі глибше по інтересах України.

І все це - наслідок того ж шпагату Зеленського, котрому досі не пояснили глибину провалу його рейтингу. І Зеленський досі боїться втратити те, що вже втратив - голоси проросійської частини електорату.

А те, що напередодні місцевої (як мінімум місцевої) виборчої кампанії він віддав ініціативу і дозволив реанімувати насправді абсолютно безсенсове питання єдиної державної мови і прав "русскоязичних", додатково демонструє навіть не так його слабкість, скільки ступінь самоусування від проблем.

Бо немає в нас проблеми з російською мовою. З українською - є. А з російською - жодних проблем: є повний доступ до російськомовних і просто російських телеканалів, фільмів, книг, новин, театрів, співаків, церкви, інструкцій до техніки і мови обладнання, інструкцій до ліків тощо. Навіть до російських вишів за програмою "соотєчєствєнніков" є вільний доступ у бажаючих. І видлубати ось з усього цього "проблему" можна тільки з політичною метою.

Алексей Голобуцкий

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ