Підтримати нас

Влада Нової Каховки закликає мешканців громади сплачувати за житлово-комунальні послуги

Автор статті
03 квітня 2020 11:00
657
Поширити:

Влада Новокаховської ОТГ, що на Херсонщині, звертається до мешканців міста та всіх населених пунктів громади з закликом сплаучувати за отримані житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляє Online НК.

"17 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби».

Так, відповідно до Закону послуги з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами, а також послуга з управління багатоквартирним будинком, здійснюються безперервно. Також громадянам України надаються певні відтермінування в строках сплати за комунальні послуги під час дії карантину та 30 днів після його відміни.

Нова Каховка, як і вся Україна сьогодні стикається з викликами та обмеженнями. Кожна галузь економіки, кожне підприємство, кожна людина відчуває на собі, наскільки потужно й негативно пандемія вражає життя України.

З кожним днем кількість людей, що залишається вдома через карантинні обмеження, зростає. Тому все більшої актуальності набирає надання населенню якісних і в повному обсязі комунальних послуг. Особливо зараз, в режимі надзвичайної ситуації.

Щодобове ми користуємося послугою водопостачання та водовідведення, щодня вбирається сміття та працюють усі комунікації в будинках тож, свідоме ставлення до споживання комунальних послуг має бути підсилене.

Свідомість – не  тільки в заощадливості, але й в тому, як ми, мешканці міста, за такі послуги сплачуємо. Враховуючи ситуацію, яка наразі склалася в Україні, та заходи, прийняті на підтримку населення, несплата громадянами за житлово-комунальні послуги може призвести до складнощів у роботі постачальників.

Наразі всі підприємства, організації та установи житлово-комунальної сфери працюють у звичному режимі.

Також звертаємося до молоді міста, яка має допомагати людям більш старшого віку. Допомагати та підтримувати важливо словом, доброю справою, порадою, а можна й навчити – особливо в питаннях, які стосуються цифрових технологій.

Нам із вами може здатися, що все, до чого ми звикли в он-лайні, – це легко; що сплачувати за комунальні послуги он-лайн – це так само легко. Дізнайтесь, чи це легко для ваших близьких. Раптом ні, тож навчіть своїх батьків та рідних робити так само – платити он-лайн.

Допоможіть вашим рідним та сусідам сплатити комунальні платежі вдома он-лайн. Зупиніть родичів та знайомих літніх людей, які прямують із домівок до черг. Немає необхідності наражати себе на небезпеку. Нехай залишаються вдома", - пишуть чиновники.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ