Підтримати нас

"Вкрадений ювілей": у Києві відзначили 70-річчя Нової Каховки

Vgoru
Автор статті
24 вересня 2022 17:16
1,660
Поширити:

У третю суботу вересня Нова Каховка відзначила ювілей - 70 років із дня заснування. Святкувати новокаховці зібралися у Києві. Це свято з присмаком гіркоти, розповів Суспільному мер міста Володимир Коваленко.

"Ми кругом сироти. Куди б ми не виїхали - це земля України, але не земля Новокаховщини. Цей захід - бажання об'єднати новокаховчан, їм віру повернути в те, що ми залишились однією сім'єю. В якому б стані не була Нова Каховка, ми її повернемо до того стану, куди й нам залюбки повертатись, і інших запрошувати. Бо Нова Каховка - це територія щастя, і вона належить Україні ",- сказав Володимир Коваленко.

 

"Вкрадений ювілей". Попри окупацію, віра в визволення Нової Каховки сильна і незламна — мер Володимир Коваленко

 

Володимир Коваленко на святкуванні 70-річчя Нової Каховки в Києві. Фото: Суспільне Херсон

Понад півтори сотні людей прийшли в цей день на запрошення організаторів зустрічі. Решта просто не помістилися в зал, за словами Володимира Коваленка, не очікували такої кількості. Не могли не прийти, говорить новокаховчанин Сергій Пуделко, який із родиною з квітня мешкає в Києві.

"Тут живемо, з дружиною працюємо, донька ходить до школи. Але Нова Каховка - рідне місто, і без нього важко. Тому прийшли в цей день, щоб бути з усіма", - каже чоловік.

Нова Каховка знана своїми святами, говорить мер Коваленко. І в свій ювілей, хоч і не може святкувати як годиться через страшну війну та окупацію міста, приймає вітання.

На святкуванні 70-річчя Нової Каховки. Фото: Суспільне Херсон

 

"Нова Каховка заснувала наш Таврійськ, це місто наш старший брат. І я впевнений, що наступний день народження святкуватимемо так, як уміє робити ця південна перлина", - сказав міський голова Таврійська Микола Різак.

Понад 40 років прожила в Новій Каховці Людмила Асанова.

Родина з українським прапором прийшла на святкування 70-річчя Нової Каховки. Фото: Суспільне Херсон

 

"Приїхала туди в 17 років і жила до нинішнього літа, поки війна не змусила виїхати. Але ріднішого міста для мене немає. Я багато де була, й за кордоном. Але повертаюся до Нової Каховки - і відчуваю, що я вдома", - говорить Людмила Асанова.

Вітання місту-ювіляру передали міста-побратими: український Дрогобич, французький Сент-Етьєн-дю-Рувре, грузинський Ланчхуті. Пісні для земляків співали молоді новокаховчани Ігор Корчагін і Ольга Осіння, а також запрошені українські зірки. В Новій Каховці бувала з концертами, а тому не могла не відгукнутись на запрошення від містян, сказала співачка М'ята.

"Ми єдина нація, і я рада підтримати новокаховчан, зарядити святковим настроєм, бо знаю, наскільки їм зараз тяжко. Але я вірю, що скоро всі зможемо повернутися додому на звільнені землі", - сказала співачка.

"Вкрадений ювілей" - таким він видався для Нової Каховки, говорить мер Володимир Коваленко. Попри тривалу окупацію, віра в швидке визволення міста сильна і незламна - це об'єднує новокаховчан, за словами чоловіка.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ