Підтримати нас

Віз Кирилу данину: на кордоні затримали священика Києво-Печерської лаври

Автор статті
08 березня 2018 10:27
686
Поширити:

Священнослужитель Української православної церкви московського патріархату з Києво-Печерської лаври намагався вивезти до Москви незадекларовані 65 тисяч доларів.

Про це повідомили в прес-службі ДФС в Сумській області. Священик, до слова, їхав в спеціальному вагоні, який орендувала Києво-Печерська лавра - він слідував у складі поїзда "Київ-Москва".

"Під час митного оформлення, священику було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс у декларацію дані про переміщення ручної поклажі і валюти в сумі тільки 70 євро. При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакет. Загальна сума коштів, що переміщувалися склала 65 000 доларів", - сказано в повідомленні митників.

Відзначимо, що згідно з законом, фізична особа має право вивозити з України без письмового декларування не більше 10 тисяч євро. Як пише видання "Релігійна правда", гроші віз іподиякон Києво-Печерської лаври - Серафим Олексійович Микитюк. Він, нібито, діяв за вказівкою свого керівництва, а саме - митрополита Павла Лебедя, настоятеля Лаври.

Для цього Києво-Печерською лаврою був орендований спецвагон. Долари в сумі 65 000 Микитюк повинен був доставити до Московської патріархії. Повідомляється, що в ході опитування Микитюк твердо наполягав, що кошти отримав в церковній лавці Києво-Печерської лаври УПЦ МП і перевозив їх до Росії з метою закупівлі церковних товарів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ